пʼятниця, 11 травня 2018 12:52

Луценко пов'язав справу Януковича із Гаагою для Путіна

Луценко пов'язав справу Януковича із Гаагою для Путіна
Віктор Янукович 1 березня 2014-го підписав листа до Володимира Путіна, у якому просить ввести війська в Україну. Фото: REUTERS

Матеріали справи про державну зраду президента-втікача Віктора Януковича слугуватимуть доказами російської агресії та причетності до неї президента РФ Володимира Путіна у міжнародному суді в Гаазі.

Таке переконання висловив генеральний прокурор Юрій Луценко на брифінгу в Острозі Рівненської області 11 травня.

"Це не процес над державною зрадою Януковича, це ще й процес над Путіним. Усі розуміємо, що підписаний Януковичем лист, який фактично запрошував російські війська для окупації України, був фіговим листком. Він прикривав величезний силовий орган Путіна й окупацію. Якщо ми зможемо отримати об'єктивне і справедливе рішення суду, - для цього маємо всі докази як сторона обвинувачення - то зрештою зможемо отримати перші результати, необхідні для майбутнього гаазького процесу над військовими злочинцями, яких очолює керівництво Кремля", - сказав Луценко.

Він наголосив, що справа Януковича виконує три функції.

"Цей процес не можна недооцінювати. Це - три в одному. Це процес над Януковичем, це нагадування нинішнім і майбутнім керівникам [що недоторканних у новій Україні нема], це серйозний дзвіночок Путіну та його воєнним злочинцям", - зазначив Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович подав голос із Росії

Віктор Янукович втік до Росії в лютому 2014-го після масових розстрілів учасників Революції гідності у центрі Києва.

В Україні проти Януковича відкрили кілька кримінальних проваджень. Його обвинувачують у масових убивствах громадян, заволодінні державним майном, захопленні влади неконституційним шляхом, діях, спрямованих на повалення конституційного ладу.

Зараз ви читаєте новину «Луценко пов'язав справу Януковича із Гаагою для Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути