Ексклюзиви
середа, 06 грудня 2017 13:28

Луценко поскаржився нардепам на Ситника

Луценко поскаржився нардепам на Ситника
Юрій Луценко. Фото: radiosvoboda.org

Глава Національного антикорупційного бюро Артем Ситник розгорнув у США кампанію проти генерального прокурора Юрія Луценка.

Про це глава ГПУ сказав під час виступу в парламенті.

"Артем Ситник, перебуваючи у Сполучених Штатах, розгорнув дуже бурхливу діяльність, щоб підняти громадськість, зокрема наших партнерів - Федеральне бюро розслідувань, для дискредитації генерального прокурора та правоохоронних органів. Він заявляє, що я кинув каміння спочатку в спину, потім - в обличчя ФБР, об'явивши їхню діяльність на території України незаконною", - сказав Луценко.

За словами генпрокурора, Ситник перекрутив його слова. Говорячи про заборону діяльності ФБР, Луценко мав на увазі, що "операції на території України правоохоронного органу будь-якої іншої країни неможливі".

"Молодий керівник молодого підрозділу не впорався з дотриманням чинного законодавства у своїй діяльності. Замість того, щоб визнати помилки, сісти за стіл, кличе на допомогу старших товаришів", - зазначив генпрокурор.

Він порадив змінити законодавство щодо агентів НАБУ для того, щоб їх не можна було звинувачувати у призначенні поза конкурсом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС офіційно звинуватив Генпрокуратуру в підриві роботи НАБУ

29 листопада СБУ та ГПУ провели обшуки у працівників НАБУ. Затримали "агента НАБУ" нібито під час спроби передачі хабара першому заступнику голови Державної міграційної служби Діні Пімаховій.

У НАБУ повідомили, що під час затримання працівника НАБУ Генеральна прокуратура та Служба безпеки України зірвали спецоперацію з викриття хабарників у Державній міграційній службі України.

Пімахова подала заяву до СБУ. Розповіла, що чоловік на ім'я Сергій Боярський пропонував їй хабар, від якого вона нібито відмовилася.

Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що українська правоохоронна система веде тотальну протидію бюро.

Зараз ви читаєте новину «Луценко поскаржився нардепам на Ситника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути