Ексклюзиви
четвер, 30 листопада 2017 10:26

Чиновниця з міграційної служби розповіла свою версію викриття "агента НАБУ"

Чиновниця з міграційної служби розповіла свою версію викриття "агента НАБУ"
Діна Пімахова. Фото: Еспресо.TV

Заступнику голови Державної міграційної служби Діні Пімаховій намагався дати хабар Сергій Боярський - затриманий "агент НАБУ".

Про це вона розповіла на брифінгу.

Пімахова стверджує, що через кілька місяців після свого призначення поїхала у Запоріжжя допомогти родичам продати мікроавтобус. На зустріч прийшов спершу водій із юридичної компанії. Потім - його керівник, який назвався представником арабсько-інвестиційного фонду Mubadala Сергієм Тетенковим. Приїхав в Україну нібито відкривати представництво. Виявилося, водій наплутав, і мікроавтобус їм потрібен був в оренду.

"Через кілька місяців почав пропонувати вирішення питань у сприянні незаконної легалізації іноземних громадян в Україні. На це я відмовила", - сказала Пімахова.

За її словами, чоловік штучно створював зустрічі з повторними пропозиціями. На чергову відмову сказав, що буде вимушений звернутися до інших осіб.

"Я самостійно звернулася із заявою до Служби безпеки України... Протягом місяця були проведені відповідні дії під контролем СБУ і ГПУ. Проходили зустрічі мої з Сергієм Тетенковим. Учора СБУ з ГПУ затримала Сергія Тетенкова при спробі передати мені хабар у розмірі 15 тисяч доларів.

У момент затримання мені стало відомо, що в нього були вилучені спеціальні технічні засоби. Він має інші установчі дані на ім'я Сергій Боярський і має відношення до Національного антикорупційного бюро", - розповіла заступник голови ДМС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік помер під час візиту детективів НАБУ

29 листопада СБУ та ГПУ провели обшуки у працівників НАБУ. Затримали "агента НАБУ" нібито під час спроби передачі хабаря першому заступнику голови Державної міграційної служби Діні Пімаховій.

У НАБУ повідомили, що під час затримання працівника НАБУ Генеральна прокуратура та Служба безпеки України зірвали спецоперацію з викриття хабарників у Державній міграційній службі України.

Зараз ви читаєте новину «Чиновниця з міграційної служби розповіла свою версію викриття "агента НАБУ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути