Ексклюзиви
середа, 06 грудня 2017 07:35

ЄС офіційно звинуватив Генпрокуратуру в підриві роботи НАБУ

ЄС офіційно звинуватив Генпрокуратуру в підриві роботи НАБУ
ЄС нагадав, що від ефективності антикорупційної компоненти залежить успіх всіх інших реформ. Фото: allkharkov.ua

Європейська служба зовнішніх дій поширила у вівторок ввечері заяву за підписом речниці Майї Косьянчич щодо ситуації, що розгорнулась у сфері боротьби з корупцією в Україні.

Євросоюз у цій заяві, яка опублікована на офіційному сайті ЄСДЗ, вперше чітко зайняв сторону НАБУ та поклав вину за загострення на Генеральну прокуратуру у конфлікті між українськими правоохоронними органами.

У заяві йдеться: "Публічне розкриття Генеральною прокуратурою деталей розслідування фактів корупції суттєво послаблює можливості Національного антикорупційного бюро проводити ефективні розслідування, а також підриває віру людей у можливість ефективної протидії корупції".

Також в Брюсселі вкотре наголосили, що боротьба з корупцією залишається "ключовим елементом розвитку відносин України та ЄС", і нагадали, що від ефективності антикорупційної компоненти залежить успіх всіх інших реформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАБУ заявили, що історію з провокацією придумала Генпрокуратура та СБУ

В Євросоюзі закликали українську владу "посилити свої зусилля для того, щоб забезпечити незалежність, операційну спроможність та ефективність антикорупційних інституцій".

В ЄСЗД дорікають: "Роботу цих органів треба посилювати, а не підривати".

На сьогоднішній день увага до всіх скандалів навколо антикорупційних органів викликає більше занепокоєння ніж до подій на Сході України.

Зараз ви читаєте новину «ЄС офіційно звинуватив Генпрокуратуру в підриві роботи НАБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути