вівторок, 20 листопада 2012 11:59

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценко попросив суд долучити до справи документи ГПУ, які "гуляють в інтернеті"

Луценко попросив суд долучити до справи документи ГПУ, які "гуляють в інтернеті"
Фото: radiosvoboda.org

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко попросив суд долучити до справи документи Генеральної прокуратури України, які "гуляють в інтернеті".

"Ми би хотіли би бачити постанову Апеляційного суду Києва, який, абсолютно законно, дав дозвіл знімати інформацію із телефонів Давиденка. Ця постанова доводить, що телефони Давиденка прослуховувалися не за вказівкою Луценка, а за рішенням суду. Підставою для цього були не нами підписані документи", - пояснив екс-міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко закликав суд показати Коксу і Кваснєвському, що ще є правосуддя в Україні

Він також звернувся до суду із клопотанням долучити до справи інший, на його думку, ключовий документ — довідку ГПУ, яка вже довгий час гуляє інтернетом. "В цій довідці, тоді слідчий ГПУ Донський, чітко вказує на необхідність проведення оперативно-розшукових заходів щодо Давиденка. Копія цієї довідки у нас є, і ми просимо залучити її до справи. Вона знімає всю відповідальність із Павлінкова, Тарасова а тим більше із Луценка, і покладає всю відповідальність на ГПУ", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд оголосив перерву в справі Луценка, аби екс-міністр поспілкувався із адвокатами

Прокурори звернулись до суду із проханням відхили прохання Луценка, на що той обурився: "У КПК чітко вказано, що підсудний має право поставити запитання свідкам, і немає жодних підстав для відмов. Поясніть, на підставі якого закону ви хочете відмовити?".

Суд пішов до дорадчої кімнати.

Зараз ви читаєте новину «Луценко попросив суд долучити до справи документи ГПУ, які "гуляють в інтернеті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути