вівторок, 01 жовтня 2019 10:55

Луценко поділився подробицями розмови з адвокатом Трампа

Луценко поділився подробицями розмови з адвокатом Трампа
Луценко заперечив, що Джуліані "просив розслідувати" справу Байденів. ФОТО: УНІАН

Генеральний прокурор 2016-2019-х Юрій Луценко у січні у Нью-Йорку зустрічався з адвокатом президента США Дональда ТрампаРудольфом Джуліані. Вони обговорювали ймовірність почати розслідування щодо Байденів.

Про це він розповів в інтерв'ю BBC.

"У січні я був у відпустці, ми зустрілися. Це дуже важливо, що я не працював тоді генпрокурором, був у відпустці з сином у Нью-Йорку. І в нас були невеликі консультації щодо особливостей українського законодавства, українських правоохоронних органів, а також деякі важливі питання щодо повернення Україні семи мільярдів грошей "мафії Януковича" та про справу Burisma (українська газовидобувна компанія, у якій працював син Джо Байдена — Хантер. — Gazeta.ua), яка зацікавила пана Джуліані".

"Ми обговорювали те, чи можна розслідувати діяльність двох Байденів в Україні чи поза Україною. І я сказав йому так само, як сказав зараз вам - це не моя юрисдикція. Ймовірно, це юрисдикція США. Якщо ви надішлите мені запит, я дам вам всю офіційну інформацію, але це не юрисдикція України. Такою була моя відповідь".

Луценко заперечив, що Джуліані "просив розслідувати" справу Байденів.

"Жодних змін у це розслідування не було внесено ні до, ні після нашої зустрічі. Ми лише обмінялися думками, як можна розслідувати той чи інший факт. Більше нічого".

2019-го Луценко також зустрівся з Джуліані у Варшаві. Двічі-тричі за рік вони говорили телефоном про те, "як поживаєш".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко готовий свідчити щодо імпічменту Трампа

26 вересня Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови від 25 липня між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським.

Раніше, після цієї розмови американський розвідник поскаржився, що Трамп схиляв президента України Володимира Зеленського розпочати розслідування проти політичного опонента — колишнього віце-президента Джо Байдена. Оприлюднення стенограми призвело до того, що Палата представників США розпочала розслідування. Тим самим запустила формальну процедуру імпічменту Трампа.

Зараз ви читаєте новину «Луценко поділився подробицями розмови з адвокатом Трампа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути