вівторок, 01 жовтня 2019 09:57

Луценко готовий свідчити щодо імпічменту Трампа

Луценко готовий свідчити щодо імпічменту Трампа
"Я абсолютно відкритий і знаю, що всі мої дії були законними, всі мої заяви були законними, я нічого не боюся". ФОТО: УНІАН

Генеральний прокурор 2016-2019-х Юрій Луценко готовий свідчити у Конгресі щодо імпічменту президента Дональда Трампа у США. Процедуру імпічменту почали після повідомлення розвідника про тиск Трампа на президента Володимира Зеленського. Він нібито просив почати розслідування проти свого конкурента — демократа Джо Байдена та його сина Хантера.

Про свою готовність Луценко заявив в інтерв'ю BBC.

"Чому б ні. Я абсолютно відкритий і знаю, що всі мої дії були законними, всі мої заяви були законними, я нічого не боюся".

"Я боюся за свою країну, тому що, здається, Україна зараз стала жертвою всередині великого американського шторму (імпічменту Трампа. — Gazeta.ua). Я хочу захистити свою країну".

Яке відношення Луценко може мати до імпічменту Трампа: Луценко зустрічався з особистим адвокатом Трампа Рудольфом Джуліані. На зустрічі вони обговорювали, "чи можна розслідувати діяльність двох Байденів в Україні чи поза Україною". Луценко заперечив, що Джуліані на нього тиснув.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп тиснув не лише на Зеленського – NYT

26 вересня Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови від 25 липня між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським.

Після цієї розмови американський розвідник поскаржився, що Трамп схиляв президента України Володимира Зеленського розпочати розслідування проти політичного опонента — колишнього віце-президента Джо Байдена. Оприлюднення стенограми призвело до того, що Палата представників США розпочала розслідування. Тим самим запустила формальну процедуру імпічменту Трампа.

Зараз ви читаєте новину «Луценко готовий свідчити щодо імпічменту Трампа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути