понеділок, 08 вересня 2008 12:25

Луценко про відставку Тимошенко, коаліцію та дострокові вибори

Міністр внутрішніх справ, лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко заявляє про те, що у Верховній Раді немає голосів для відставки Юлії Тимошенко з посади прем"єр-міністра.

"Парламент не має голосів для її (Тимошенко) відставки. А чи буде вона прем"єром – не хочу гадати", - сказав Луценко в інтерв"ю УНІАН.

"Сподіваюся, що демократичні сили можуть сісти за стіл та відновити коаліцію. Думаю, що і блок Литвина має довести, якій країні потрібен Литвин... І який Литвин потрібен країні, і якій країні потрібен Литвин", - додав він.

Луценко пояснив, що "дуже часто Володимир Михайлович був на порозі приєднання до демократичної більшості, та постійно знаходилися різні відповіді, чому він не приєднується".

"Є чудова нагода відновити коаліцію в такому форматі", - зауважив міністр.

На питання, чи робила Тимошенко йому "пропозиції, від яких важко відмовитися", Луценко відповів: "Ми – сила, яка старається взяти за руки "Нашу Україну" і БЮТ та звести їх до рукостискання".

"Так було і в 2006-му році, і в 2007-му, і зараз. Наші депутати ходять на зустрічі і з президентом, і на засідання фракції "НУ–НС", і на засідання БЮТ. Ми намагаємося змусити їх спілкуватися", - додав він.

На запитання, чи бачиться Луценко з Тимошенко поза засіданнями уряду, міністр сказав: "Так, я бачуся з нею і поза засіданнями, ми зустрічаємося як два політики. Я з цього не роблю таємниць".

"Так само я бачуся з В"ячеславом Кириленком не тільки під час офіційних заходів. Так само бачуся з цілим рядом інших політиків", - продовжив він.

За словами Луценка, "політики наймаються людьми задля того, щоб вони (політики) між собою спілкувалися".

"Мені дуже шкода – раніше формат наших зустрічей був такий, що в одній кімнаті збиралися Ющенко, Луценко, Кириленко, Тимошенко, Яценюк – а тепер я вимушений ходити в різні кімнати. А це довше, складніше, менш приємно, але така вже українська політика", - додав міністр.

На запитання, чи готується він до дострокових виборів, Луценко сказав: "Будь-який нормальний політик готується до виборів на другий день після завершення попередніх".

"Але я вважаю, що вибори непотрібні. З 2004 року люди тричі давали відповідь, що вони за перемогу об"єднаних демократичних сил", – додав він.

Зараз ви читаєте новину «Луценко про відставку Тимошенко, коаліцію та дострокові вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути