четвер, 28 квітня 2011 22:54

Луценко може припинити голодування вже завтра?

Луценко може припинити голодування вже завтра?

Якщо клопотання адвокатів та дружини Юрія Луценка до генпрокурора Віктора Пшонки буде завтра задоволено, і Луценку змінять запобіжний захід, необхідність у голодуванні останнього відпаде.

Про це на прес-конференції заявив адвокат колишнього міністра внутрішніх справ Ігор Фомін.

"Безумовно, в такому разі він припинить голодування. Адже саме цим він намагається привернути увагу на те, що, будучи невинним, незаконно вже п'ятий місяць перебуває під вартою. Він сидить уже п'ятий місяць за те, що захищає свої конституційні права, не визнає своєї провини і відмовляється давати свідчення", - підкреслив правозахисник.

"Ми поставили перед прокурором, який веде слідство, умову: ми свідчення давати не будемо до тих пір, поки Печерський суд не розгляне нашу скаргу. Закон передбачає три дні на розгляд таких скарг. Наша скарга до закінчення слідства так і не була розглянута. Тому Луценко не давав свідчення у своїй кримінальній справі", - додав Фомін.

Разом з тим, за словами адвоката, якщо завтра генпрокурором не буде задоволено клопотання про звільнення екс-міністра з-під варти, у середу - 4 травня - Ігор Фомін та Ірина Луценко знову зустрінуться з Луценком, щоб отримати від нього подальші розпорядження.

Фомін сказав, що адвокати та дружина підзахисного не можуть впливати на позицію останнього.

"Її приймає сам Юрій Луценко", - підкреслив він.

Брат екс-глави МВС Сергій Луценко уточнив, що ця позиція полягає в тому, щоб донести до суду, що "у наших правоохоронний органах приймаються завідомо неправові рішення".

Нагадаємо, що Апеляційний суд міста Києва продовжив екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку термін утримання під вартою до кінця травня.

Водночас, адвокат Ігор Фомін, правозахисник Володимир Орлов та дружина екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Ірина просять генпрокурора Віктора Пшонку відпустити колишнього голову МВС з-під варти.

Зараз ви читаєте новину «Луценко може припинити голодування вже завтра?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути