вівторок, 26 квітня 2011 13:30

Тимошенко може витягти Луценка з в'язниці - експерт

Тимошенко може витягти Луценка з в'язниці - експерт

Політолог Володимир Фесенко прогонозує, що екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко залишиться за ґратами до суду.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Головна мета влади - показове покарання Луценка. Є бажання зламати його. Якщо ця версія близька до істини, до суду він точно залишиться в СІЗО. Якщо в правовій ситуації навколо його кримінальної справи нічого не зміниться, його і надалі залишать за ґратами", - зазначив Фесенко.

За словами експерта, голодування може допомогти екс-міністру у разі, якщо до цього буде привернута достатня увага на Заході.

"Юлія Тимошенко могла би в цьому Луценку дуже допомогти, організувавши потужну інформаційну компанію. У неї там багато контактів. Це єдиний шанс для Луценка. Якщо він їй вірний соратник, людина, яка була з нею в одній команді, чому ні?! Власними силами він навряд чи зможе себе звільнити", - зауважив він.

Політолог не наважився спрогнозувати, чи залишив би Україну Луценко у разі його звільнення. "З точки зору політичної логіки йому не можна тікати з України, бо як політик він себе значною мірою нівелює. Тут існує дилема: для його родини була б велика спокуса виїхати з України, але як політик він має залишатися в Україні і боротися. Хоча отримати притулок закордоном для нього не було б проблемою. Але тоді він би себе знівелював як політик", - наголосив Фесенко.

Нагадаємо, що минулого тижня Апеляційний суд міста Києва залишив Луценка за гратами до кінця травня. У свою чергу екс-міністр розпочав голодування на знак протесту.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко може витягти Луценка з в'язниці - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути