вівторок, 14 грудня 2010 12:57

Луценко каже, що його замовило вище керівництво "донецької ОПГ"

Луценко каже, що його замовило вище керівництво "донецької ОПГ"

Кримінальну справу проти Юрія Луценка замовило найвище керівництво держави.

Про це сьогодні заявив журналістам на прес-конференції сам екс-міністр внутрішніх справ.

"Я знаю багато версій про те, хто був ініціатором мого переслідування на цей раз. Вважаю, що замовником є не віце-прем'єр по "відкатам", ні міністр у якого забрали Кадилак. Замовниками, враховуючи зовнішні ознаки справи, "24 томи за 40 днів і 11 важняків" - є вищі посадові особи держави. Якщо говорити точніше, то це вище керівництво "донецької ОПГ", яка прийшла до влади. І зараз реалізує помсту мені, коли вони у страху чекали відповіді за свою бандитську діяльність", - заявив Луценко.

Екс-міністр наголосив, що може пред'явити внутрішні документи МВС про те, що керівництво ПР причетне до бандитизму та організованих злочинних угрупувань.

"З 90-х років дані МВС свідчать про те, що це - "ОПГ". Зараз воно хоче підпорядкувати собі усі фінанси держави, та максимально збагатитися", - зазначив Луценко.

Окрім помсти особисто Луценку, він заявляє, що його справа має показати, що не треба нічого говорити проти влади та має відсторонити його від участі у виборах.

"Я знаю, що моє прізвище стоїть другим після прізвища Тимошенко у списку, який склали "регіонали" по недопущенню опозиції до виборів у парламент", - додав Луценко

Він нагадав, що люди з непогашеною судимістю не мають права йти на вибори.

Нагадаємо, кримінальну справу відносно Луценка було порушено 5 листопада. 13 грудня головне управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України завершило досудове слідство, висунувши остаточні обвинувачення щодо екс-глави МВС і одного з колишніх співробітників міністерства. Луценку зокрема інкримінують "привласнення державного майна в особливо великих розмірах".

Сам екс-міністр внутрішніх справ стверджує, що Генпрокуратра "грубо шиє" йому кримінальну справу.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Луценко каже, що його замовило вище керівництво "донецької ОПГ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути