Ексклюзиви
вівторок, 06 листопада 2018 12:58

Луценко йде у відставку

Луценко йде у відставку
Юрій Луценко на посаді генпрокурора 2,5 роки. Фото: УНІАН

Юрій Луценко йде з посади генерального прокурора України.

Про це він оголосив під час виступу з трибуни Верховної Ради, звітуючи про перебіг вбивства активістки Катерини Гандзюк.

"Я сьогодні подаю заяву про відставку президенту України. А ви у парламенті маєте розглянути це питання. Прошу зробити це цього тижня", - сказав Луценко.

Таке рішення він прийняв через спекуляції політиків навколо смерті Гандзюк. Зокрема, через намір створити парламентську слідчу комісію ще до завершення справи слідчими органами.

"Я обурений піаром на крові, який розгорнувся навколо цієї справи. Я багато разів був депутатом і розумію, що тимчасова слідча комісія є інструментом парламенту. Але не уявляю, що може робити ТСК за незакінченому слідстві? У неї навіть не буде предмету роботи. Будь-яка інформація слідства складає таємницю. І прокурор не дозволить дати доступ членам ТСК до слідства.

Не розумію обвинувального ухилу, який розгорнули на всіх ефірах. Учорашній витік інформації за однією з 12 версій замовника підірвала успішність діяльності слідства... Організаторам ТСК потрібен не результат, а піар для боротьби за владу... Ми живемо у збоченій інформаційній атмосфері. За війну звинувачують не Путіна, який напав на країну та вбив тисячі людей, а Порошенка та владу. Звинувачують не Януковича, який пограбував країну і втік до Москви, а тих, хто забрав у нього півтора мільярди і приніс їх у бюджет. Звинувачують не тих, хто вбив Гандзюк і затриманий Національною поліцією, а тих, хто не вказує на потрібного їм для захоплення влади замовника. Це все - боротьба за владу", - висловився Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили офіційну причину смерті Гандзюк та дату поховання

Юрій Луценко очолює Генеральну прокуратуру з 12 травня 2016-го.

Раніше він заявив, що після президентських виборів планує повернутися в політику та брати участь у парламентських виборах.

Зараз ви читаєте новину «Луценко йде у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути