пʼятниця, 02 листопада 2018 13:03

Луценко замахнувся на більшість у парламенті

Луценко замахнувся на більшість у парламенті
Генпрокурор Юрій Луценко вважає, що в нього є політичний потенціал. Фото: УНІАН

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що піде на парламентські вибори. Про це він сказав в ефірі одного з телеканалів.

Керівник ГПУ планує повернутися у політику після президентських виборів. При цьому уточнив: "В якій команді я буду – у команді переможця, як завжди", пише УНН

"Це ж не секрет, що вибори президента самі по собі не формують остаточну владу, бо у президента повноваження є дуже обмеженими. А от у прем'єр-міністра, котрого обирає більшість парламенту, надзвичайно великі. Тому тільки пара – президент-прем'єр, підперта більшістю парламенту, – буде міняти країну. Я хочу формувати велику проукраїнську, проєвропейську більшість. Вважаю, що в мене для цього є певний потенціал", - заявив Луценко.

Водночас генпрокурор заявив, що зараз не займається політикою, не формує списків і не домовляється про жодні альянси і своє місце в котромусь зі списків політсил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко доручив СБУ взятися за телеканал кума Путіна

12 травня 2016-го за Верховна Рада призначила Юрія Луценка на посаду генпрокурора. Тоді народні депутати змінили закон "Про прокуратуру", дозволивши призначати генеральним прокурором кандидата без юридичної освіти та досвіду роботи.

До цього Луценко був головою фракції БПП.

Зараз ви читаєте новину «Луценко замахнувся на більшість у парламенті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути