вівторок, 03 серпня 2010 20:07

Льовочкін каже, що Джемілєв підвів все керівництво Меджлісу

Льовочкін каже, що Джемілєв підвів все керівництво Меджлісу

Відмова глави Меджлісу кримськотатарського народу від зустрічі з президентом продиктована особистими амбіціями Мустафи Джемілєва.

Так прокоментував відсутність керівництва кримського Меджлісу на зустрічі представників кримських татар з президентом у вівторок в Криму глава президентської адміністрації Сергій Льовочкін, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Рішення Джемілєва не брати участь у зустрічі представників кримських татар з президентом продиктовано його власними амбіціями і не відповідає нормам демократії і парламентаризму", - сказав він.

При цьому, Льовочкін назвав некоректним з боку будь-якого політика вести розмову на мові ультиматумів.

За словами глави адміністрації президента, якщо політик ставить перед собою мету забезпечити краще життя людям, яких він представляє, то він повинен знаходити в собі сили відкинути власні амбіції, шукати шляхи до взаєморозуміння і конструктиву.

"Другий шлях є помилковим", - вважає Льовочкін.

"Спроби диктувати власні умови закривають двері переговорів, а не відкривають їх. Це дуже погано", - додав він.

За словами голови адміністрації президента, саме про це він говорив із заступником глави Меджлісу Рефатом Чубаровим, дізнавшись про відмову взяти участь у заздалегідь запланованій зустрічі президента з представниками кримськотатарського народу.

"Мене відверто розчарувало те, що Джемілєв, депутат, що представляє Крим у Верховній Раді, не був присутній на нараді зі стратегічного розвитку півострова, де йшла мова про майбутнє автономії і людей, які тут живуть", - підкреслив Льовочкін.

На його думку, це свідчить про те, що "власні інтереси деяких цікавлять більше, ніж проблеми і перспективи Криму".

"Це політиканство", - резюмував він.

Крім того, Льовочкін вважає, що своєю відмовою Джемілєв підвів не тільки себе, але і все керівництво Меджлісу.

"І тому зараз намагається будь-яким способом виправдатися. Але це їхня справа. Це їм вирішувати, куди ходити, а куди - ні", - зазначив він.

Глава президентської адміністрації назвав "провальною" таку політику.

"Політики, які намагаються утримуватися в своїх кріслах за рахунок проведення політики конфронтації і брехні, маніпуляції свідомістю людей, приречені на провал", - сказав він.

Льовочкін закликав Джемілєва і Меджліс до конструктивного діалогу і роботі на благо Криму.

Сьогодні Члени Ради представників кримськотатарського народу при президентові України, які є членами Меджлісу, відмовилися брати участь у запланованій раніше зустрічі з главою держави Віктором Януковичем.
Зараз ви читаєте новину «Льовочкін каже, що Джемілєв підвів все керівництво Меджлісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути