середа, 21 липня 2010 16:07

Янукович пропонував Джемільову стати "тушкою"

Янукович пропонував Джемільову стати "тушкою"

Президент Віктор Янукович особисто пропонував народному депутатові, голові Меджлісу кримськотатарського народу Мустафі Джемільову вступити до коаліції "Стабільність і Реформи".

Про це Джемільов розповів в інтерв"ю Главкому.

"У нас з Президентом на цю тему була відверта розмова. Віктор Янукович говорив, що якщо я перейду до коаліції, то проблеми кримських татар вирішуватимуться швидше", - розповів Джамільов.

За словами депутата, він був не проти, щоб фракція "НУ-НС" вступила до коаліції. Проте, головною умовою такого кроку висував відсутність у ній комуністів.

"Я навіть підписував листа, який дає повноваження главі фракції Миколі Мартиненку вести про це переговори. Але зібрали всього 25 підписів. Якщо така ініціатива буде в майбутньому, я готовий ще раз підписатися. Але однією з головних умов такого входження була відсутність там комуністів. Тому Янукович сказав, що переформатування коаліції неможливе, в неї вступити можна тільки індивідуально, у вигляді тушки. Я відповів, що тушкою не стану. Я сам проти цього, проти цього і Меджліс кримськотатарського народу" - повідомив Джемільов.

Крім того, депутат заявив, що Партія регіонів знищує представництво кримських татар в місцевих органах влади Криму.

"У нас в уряді є віце-прем"єр Азіз Абдуллаєв. При старій владі він був першим, тепер один з дев"яти віце-прем"єрів. Не знаю, навіщо вони так роздули штат. Але повноважень у нього ніяких не залишилося, весільний генерал фактично. Так, залишили для різноманітності, щоб розбавити Макіївських", - обурився депутат.

За його словами, представники ПР призначають на посади в місцевих органах влади тільки близьких до них людей, нехтуючи правом національної меншини на представництво в органах виконавчої влади і самоврядування.

"У нас, крім звільнених Ільмі Умєрова (з посади голови Бахчисарайської районної державної адміністрації) і голови Кіровської РДА Кадира Османова, нещодавно звільнили і заступника голови Джанкойської РДА. Йдуть гоніння і на інших чиновників - кримських татар", - сказав Джемільов.

Зараз ви читаєте новину «Янукович пропонував Джемільову стати "тушкою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути