вівторок, 18 травня 2010 18:10

Джемілєв назвав угоду щодо флоту принизливою і ганебною для України

Джемілєв назвав угоду щодо флоту принизливою і ганебною для України

Меджліс кримськотатарського народу підтримує політичні сили, які виступають за денонсацію україно-російської угоди про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації в Севастополі.

"У мене немає сумнівів, що всі розсудливі наші співвітчизники і, зрозуміло, Меджліс кримськотатарського народу будуть разом з політичними силами, що добиваються денонсацію цієї принизливої й ганебної для України угоди", - заявив лідер Меджлісу Мустафа Джемілєв, виступаючи на мітингу пам'яті жертв депортації, який відбувся у Сімферополі.

Лідер Меджлісу обурився, що нова влада "як своїм родовим маєтком розпорядилася національною територією кримських татар, передавши її частину під військову базу ще на 25 років країні, яка відрито підтримує сепаратистські сили в Криму, а її високопоставлені чиновники постійно твердять, що Крим - це територія Росії ".

Політик вважає, що перебування ЧФ РФ у Криму "несе серйозну загрозу територіальній цілісності і безпеці України", враховуючи, що Росія на початку поточного року прийняла нову військову доктрину, що передбачає застосування військової сили на території інших держав.

Нагадаємо, 27 квітня Верховна Рада України і Державна Дума Російської Федерації ратифікували угоду між Україною і Росією про продовження базування ЧФ РФ у Криму, відповідно до якої термін перебування флоту збільшений на 25 років після 2017 року.

За матеріалами: Контекст-Крым
Зараз ви читаєте новину «Джемілєв назвав угоду щодо флоту принизливою і ганебною для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути