вівторок, 22 березня 2011 13:58

Литвину заборонили запускати "сенсорний палець"

Литвину заборонили запускати "сенсорний палець"

Парламентські юристи заборонили спікеру Володимиру Литвину вводити в дію вдосконалену систему Рада-3, яка дозволяє депутату голосувати тільки за себе.

Як пояснив Литвин відповідно до нового Регламенту спікер більше не організовує роботу парламенту.

"Люди, які стверджують протилежне, не читали Конституцію і Регламент Верховної Ради. Раніше, за Конституцією, яка діяла до осені минулого року, серед функцій голови парламенту значилося:"веде засідання Верховної Ради України", а також "організовує роботу Верховної Ради". А тепер, після повернення до редакції Основного закону 1996 року, окрім ведення засідань, голова тільки "організовує підготовку питань до розгляду на засіданнях Верховної Ради", - пояснив керівник парламенту

"Саме на це вказали парламентські юристи, коли я підготував проект свого розпорядження з" Раді-3 ". Мені фактично заборонили його підписувати. До того ж я не виключав, що моє одноосібне рішення може викликати депутатський бойкот, коли просто перестануть голосувати", - додав Литвина, нагадавши, що підготував проект постанови для затвердження якого не вистачило 4 голосів.

Він також висловив сподівання, що парламент підтримає його нову постанову.

"І я відразу ж зареєстрував проект закону про внесення змін до Регламенту. Він передбачає, що поіменне голосування здійснюється за допомогою електронної системи з використанням сенсорної клавіші. Сподіваюся, тепер вже не буде підстав для відмовок, депутатам доведеться тримати на пульті обидві руки, вони більше не зможуть голосувати "за того хлопця", - резюмував керівник парламенту.

Зараз ви читаєте новину «Литвину заборонили запускати "сенсорний палець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути