Ексклюзиви
середа, 16 лютого 2011 13:39

Литвину і Симоненку натякнули, аби не смикались?

Литвину і Симоненку натякнули, аби не смикались?

Комуністам і Блоку Литвина дали зрозуміти, що у влади і без них вистачить голосів для прийняття потрібних законів.

Так прокоментував кореспонденту Gazeta.ua появу у Верховній Раді нової депутатської групи "Реформи заради майбутнього" політолог Володимир Фесенко.

Зокрема, за його словами, у цьому випадку не йдеться про те, що члени нової групи стають новими союзниками президента.

"Вони були союзниками президента, коли не були окремою групою. Вони ними є зараз і ними й будуть, якщо не зміниться кардинально політична кон'юнктура", - уточнив експерт.

На його думку, у цій ситуації просто йдеться про заявку на самостійну гру, на те, щоб рахувалися з ними, як з групою, а не як з окремими депутатами, щоб враховували групові інтереси.

"Вони сподіваються, що так їм буде легше домовлятися на більш вигідних умовах", - додав Фесенко.

Крім того, він підкреслив, що тут є певні інтриги у середині парламентської більшості.

"Оскільки очікується, що по окремих законопроектах можуть бути особливі позиції комуністів, Блоку Литвина, ось таким створенням групи Рибакова фактично надсилається сигнал, що у влади є інші союзники. Комуністам і Блоку Литвина дають зрозуміти: "Хлопці у нас і без вас вистачить голосів", - сказав політолог.

Фесенко зазначив, що таким чином "регіонали" переслідують мету, аби Литвин був більш лояльним.

"Мовляв, "якщо, Володимире Михайловичу, ви будете діяти занадто самостійно і не враховувати інтереси президента і владної партії, то у нас може бути Іван Степанович Плющ". Але я не думаю, що йдеться про те, аби сьогодні-завтра замінити Литвина. Ні. Це своєрідний профілактичний сигнал, щоб тримати в тонусі і під впливом нинішнього спікера ВР", - резюмував експерт.

Нагадаємо, сьогодні спікер ВР Володимир Литвин оголосив про створення нової депутатської групи "Реформи заради майбутнього", головою якої є Ігор Рибаков, заступником – Володимир Каплієнко.

Крім них, до групи увійшли: Валерій Камчатний, Олександр Буджерак, Олександр Бобильов, Арнольд Радовець, Раїса Сорочинська-Кириленко, Євген Константинов, Іван Сідельник, Петро Гасюк, Геннадій Задирко, Тарас Чорновіл, Віталій Курило, Іван Денькович, Юрій Крук, Валерій Гацько, Микола Трайдук, Олег Гейман, Павло Мовчан, Іван Плющ.

Зараз ви читаєте новину «Литвину і Симоненку натякнули, аби не смикались?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути