вівторок, 15 лютого 2011 14:34

Литвину заготували "чорну мітку"?

Литвину заготували "чорну мітку"?

Політолог Михайло Басараб не бачить нічого дивного у переході народного депутата Івана Плюща із фракції НУ-НС до депутатської групи "Реформи заради майбутнього".

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

За словами експерта, цей перехід є закономірним наслідком політичної активності Плюща за останні роки.

"Іван Степанович продовжує займати особливу позиції в українському політикумі. Це достатньо прагматичний політик, який завжди намагався вести свою політичну діяльність у напрямку, який не суперечить генеральній лінії влади. Він давно дистанціювався від середовища "Нашої України" і тривалий час демонструє лояльність щодо провладної еліти", - зазначив Басараб.

На думку політолога Віктора Небоженка, Плющ шукає собі новий спосіб виживання. "Він є класичним прикладом вічного політика. Це не просто людина, яка перескакує з однієї крижинки на іншу. Іде символічний розпад проекту "Наша Україна", серцевиною якої став Віктор Ющенко. Біля нього був прихований батько у вигляді Плюща", - наголосив він.

"Група Рибакова виникла тому, що депутати, яких називали "тушками", виявилися другосортними. Вони не можуть відкривати ногою двері в Кабмін, проводити свої лобістські схеми. В Партії регіонів ці люди не потрібні. Вони вирішили збитися у стаю, щоб відібрати "золоту акцію" у партії Володимира Литвина. Поява такої фракції буде для нього, як голови Верховної Ради, "чорною міткою". Якщо вона різко підвищить роль "тушок", туди можуть піти свіжі зрадники з БЮТу", - зауважив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Литвину заготували "чорну мітку"?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути