середа, 28 вересня 2011 16:48

Литвин вважає, що "змішаний" парламент відродить свій авторитет

Литвин вважає, що "змішаний" парламент відродить свій авторитет

Голова Верховної Ради Володимир Литвин прогнозує, що новий закон про вибори народних депутатів зафіксує змішану виборчу систему.

"Я думаю, що сьогодні можна говорити з упевненістю в 90%, що це буде змішана виборча система", - заявив Литвин в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Спікер вважає, що змішана виборча система - це компромісне рішення, яке дозволить "поступово відроджувати й утверджувати авторитет парламенту".

Він нагадав, що в 2002-2006 роках, коли парламент був сформований за змішаною системою, він був "більш професійним".

Литвин нагадав, що над законопроектом про вибори народних депутатів працює робоча група за дорученням президента, поки документ не надійшов на розгляд парламенту.

"Як мені бачиться, цей законопроект може бути внесений (до Верховної Ради - ред.) тоді, коли надійдуть офіційні рекомендації від Венеціанської комісії. Документ буде ще раз переглянуто з урахуванням офіційних рекомендацій і направлений у Верховну Раду", - сказав голова парламенту.

У той же час, підкреслив Литвин, Верховна Рада повинна прийняти закон за рік до виборів, а "залишається два пленарні тижні в жовтні". За словами Литвина, законодавці потрапляють у цейтнот. Спікер не виключив, що можуть бути внесені в законодавство корективи щодо цієї норми.

Зараз ви читаєте новину «Литвин вважає, що "змішаний" парламент відродить свій авторитет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути