вівторок, 27 вересня 2011 18:41

Серйозні кандидати не можуть себе заплямовувати радикалізмом - "регіонал"

Серйозні кандидати не можуть себе заплямовувати радикалізмом - "регіонал"

Народний депутат із фракції Партії регіонів Володимир Зубанов вважає, що у змішаної системи виборів до Верховної Ради більше плюсів, аніж мінусів. Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"В першу чергу, це те, що люди будуть знати своїх депутатів, за яких проголосують. Їм буде простіше отримати відповідь на свої запитання, що зараз не завжди можна зробити. Бо деякі депутати не з'являються через сором перед виборцями. По мажоритарці приходять більш виважені парламентарії, аніж по партійним спискам, де можуть опинитися хто завгодно – радикально налаштовані люди або з невідомим минулим, водії та охоронці", - зазначив Зубанов.

Він наголосив, що за такої системи все одно присутні політичні партії, тому боротьба ідей теж буде присутня.

Говорячи про мінус змішаної системи, Зубанов зауважив: "При мажоритарній системі бувають моменти, що людину можна зняти з виборів під будь-яким приводом. Наприклад, через те, що неправильно заповнена анкета. Тут завдання депутатів виписати закон так, щоб такі суб'єктивні моменти не працювали".

"Комуністи та "бютівці" проти, тому що в основному по мажоритарці йдуть бізнесмени, які підтримують владу. У цих партіях таких людей немає. Крім того, вони ходять до народу з такими радикальними гаслами, що за них не проголосують. Проблема не в тому, що мажоритарники ближче до влади, а в тому, що серйозні люди не можуть собі дозволити заплямовувати своє ім'я радикалізмом", - додав політик.

Нагадаємо, міністр юстиції Олександр Лавринович заявив, що президент Віктор Янукович буде пропонувати парламенту проголосувати законопроект про змішану систему виборів до Верховної Ради.

Зараз ви читаєте новину «Серйозні кандидати не можуть себе заплямовувати радикалізмом - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути