понеділок, 05 вересня 2011 15:37

Литвин розуміє Януковича, якого звинуватили у плагіаті - у спікера є власний сумний досвід

Литвин розуміє Януковича, якого звинуватили у плагіаті - у спікера є власний сумний досвід

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин заявив, що йому неетично коментувати інформацію про те, що книга президента Віктора Януковича виявилася плагіатом.

Про це він заявив сьогодні на брифінгу, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Мені неетично коментувати цю проблему, беручи до уваги те, що в 2001 році, коли я очолював блок "За Єдину Україну", працював штаб, і в цьому штабі, ви знаєте ... Деякі з вас, я думаю, не тільки знають це ... готувалися різного роду публікації, - розповів спікер. - Мені була підготовлена ??публікація, як мені сказали, про громадянське суспільство, я її прочитав, вона мені дуже сподобалася і сказали, що її потрібно надрукувати, і після того, як з'явилася ця публікація, з'явилося зіставлення і звинувачення в плагіаті".

"Ви чудово розумієте, що це був удар ... В голову прямо, не туди, куди ви подумали, і будь-які мої пояснення нічого не дали, і це тягнеться досі", - поділився Литвин.

Він також додав, що урок з цієї ситуації виніс на все життя. "На чужого рота не приставиш ворота", - підсумував він.

Нагадаємо, що раніше журналісти запідозрили Януковича в плагіаті. Як з'ясувалося, книга Януковича "Opportunity Ukraine" є плагіатом, де під підписом президента видані не тільки чужі ідеї, а скомпільовані цілі абзаци з текстів, які раніше виходили під підписом різних людей. Виявилося, що книга Януковича містить численні дослівні передруки інших авторів без ніякого посилання на першоджерело.

Про те, що Янукович написав книгу стало відомо влітку 2011 року. "Opportunity Ukraine" було видано англійською мовою у видавництві "Манделбаум Верлаг" у Відні. Янукович в нещодавніх інтерв'ю запевнив, що прагнув чесно та неупереджено викласти свою позицію як президента Україні, громадянина, патріота з найбільш гострих і нагальних проблем.

Зараз ви читаєте новину «Литвин розуміє Януковича, якого звинуватили у плагіаті - у спікера є власний сумний досвід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути