субота, 23 лютого 2008 12:34

Литвин проти прийняття РНБО рішення щодо Косова

Литвин проти прийняття РНБО рішення щодо Косова

Голова фракції блоку свого імені у Верховній Раді Володимир Литвин виступає проти прийняття Радою національної безпеки й оборони рішення щодо Косова.

Про це сказав в ефірі телекомпанії "Інтер" 22 лютого.

"Не потрібно посилатися на Раду національної безпеки й оборони, тому що вона зробить те, що скаже Президент. Тому необхідне спільне рішення всього народу", - сказав Литвин.

Також він зазначив, що Косово може стати прецедентом для багатьох країн, у яких існують невирішені національні проблеми.

Литвин закликав лідерів держави не погоджувати рішення України щодо Косова із країнами Європейського Союзу, а проголосити свою власну позицію як незалежної держави.

Як повідомлялося раніше, Ющенко доручив Міністерству закордонних справ провести консультації з Європейським Союзом, США й Росією для вироблення позиції України щодо проголошення незалежності Косова.

17 лютого Косово проголосило незалежність.

Уряд Сербії прийняв рішення не визнавати проголошення незалежності Косова.

У понеділок, 18 лютого, на екстреному засіданні Ради безпеки ООН у Нью-Йорку (США), скликаному з ініціативи Росії, пройшли дискусії із приводу одностороннього проголошення незалежності в Косові.

Раніше Україна виступала проти використання будь-якого рішення щодо статусу Косова як прецеденту при вирішенні інших регіональних конфліктів.

Україна готова підтримати те рішення щодо визначення статусу Косова, яке прийме Рада безпеки Організації Об"єднаних Націй, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «Литвин проти прийняття РНБО рішення щодо Косова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути