Ексклюзиви
пʼятниця, 11 липня 2008 08:54

Литвин пояснив, чому його блок не голосуватиме за зміни до Держбюджету

Литвин пояснив, чому його блок не голосуватиме за зміни до Держбюджету
Парламентська фракція Блоку Литвина не голосуватиме за внесення змін до Державного бюджету на 2008 рік в тому вигляді, в якому це пропонує уряд. Про це заявив лідер політичної сили Володимир Литвин.

Політик відзначив, що коаліції потрібно дати можливість продемонструвати, що у неї вистачає голосів. Він нагадав, що саме для цього його політична сила пропонує прийняти на п"ятничному засіданні постанову про те, що звіт уряду буде заслуханий у вересні або жовтні.

Як вважає Литвин, це дозволить зняти побоювання у тих, хто блокує парламентську трибуну, що замість проекту бюджету розглядатиметься питання про відповідальність уряду.

"Тоді у коаліції буде прекрасна можливість підтвердити, що для них 225 голосів рівнозначні 226 голосам. Це справа честі коаліції - продемонструвати, що вони працюють і у них є коаліція", - підкреслив парламентарій, додавши, що якщо вони цього не зможуть зробити, тоді необхідно вести серйозні переговори про те, як змінити коаліцію.

Пояснюючи, чому його політична сила не підтримуватиме зміни до бюджету, окрім приведених вище підстав, Литвин відзначив, що в проекті документа не враховано багато істотних зауважень його фракції. Зокрема, за його словами, сьогодні ніхто чесно не говорить про те, що до доходів бюджету пропонується додати не 30 млрд. грн., а лише 25,2 млрд. грн., при цьому 12 млрд. грн. складають кошти, які були узяті заздалегідь по відшкодуванню ПДВ, а 8 млрд. грн. закладається неоплачених ПДВ.

"Фактично мова йде про повітрі. Реально збільшується фінансування лише Міністерства оборони", - заявив лідер Блоку Литвина.

Також він розкритикував те, що змінами до бюджету не збільшується мінімальна заробітна плата, а також пропонується зупинити низку соціальних законів, зокрема про пільги чорнобильцям, ветеранам війни, інвалідам і багатьом іншим категоріям населення. Зокрема, за словами Литвина, пільги пропонується виплачувати залежно від доходів громадян, що суперечить нормам Конституції.

Парламентарій повідомив, що розмовляв з приводу підтримки бюджету з Прем"єр-міністром України Юлією Тимошенко. За його словами, вона цікавилася, чи буде фракція Блоку Литвина підтримувати бюджет, а також резолюцію про недовіру уряду, на що він відповів, що може підтримати, якщо будуть враховані згадані зауваження. "Інакше ухвалювати популістські рішення, щоб когось готувати на президентські вибори, я не бачу ніяких підстав", - сказав він.

Нагадаємо, раніше Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк висловив очікування, що в п"ятницю, 11 липня, буде результативне голосування по законопроекту змін в Держбюджет-2008, повідомляє ЛІга.

Зараз ви читаєте новину «Литвин пояснив, чому його блок не голосуватиме за зміни до Держбюджету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути