четвер, 26 лютого 2009 13:28

Литвин каже, що примирити Ющенка і Тимошенко неможливо

Литвин каже, що примирити Ющенка і Тимошенко неможливо
Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає неможливим примирення президента Віктора Ющенка і прем"єр-міністра Юлії Тимошенко.

"На жаль, повинен сказати, що примирити президента і прем"єра неможливо", - сказав Литвин у четвер у ході робочої поїздки в Тернопільську область на зустрічі з жителями села Стриївка.

За його словами, як тільки приймається якесь рішення, відразу ж на нього є протидія. "Ситуація в країні катастрофічно погіршується", - відзначив спікер.

Литвин підкреслив, що усе відбувається через небажання і нездатність домовитися.

Він також прокоментував заклик першого президента України Леоніда Кравчука до Ющенка піти у відставку. За словами спікера, виступ Кравчука "цілком очевидно, є вираженням настроїв людей і мова йде не тільки про президента, але й про загальну тенденцію у всій владі".

"Я усвідомлюю те, що в цих умовах примирити і мирити - це вже справа нереальна. Потрібно змусити працювати", - сказав Литвин, додавши, що розділяє такий принцип: якщо не знаєш, що робити, чини, як вимагає закон.

Спікер підкреслив необхідність виконання Конституції. "Вона не досконала, але її потрібно виконувати і не можна маніпулювати Основним законом, як циган сонцем", - сказав він.

Литвин висловився за необхідність "змусити" президента, прем"єр-міністра, Верховну Раду і представників опозиції провести "круглий стіл", на якому визначитися, з тим, як буде організоване життя держави завтра і що буде зроблене для того, щоб країна могла прогнозовано жити.

"До президентських виборів ще далеко. Я переконаний, що заклики про проведення дострокових президентських виборів і добровільної відставки не будуть реалізовані за однієї умови, якщо ситуація не погіршиться і люди не знесуть усіх", - сказав спікер.

Литвин підкреслив, що йому доводиться докладати великих зусиль для того, щоб утримати в робочому стані парламент і в такий спосіб забезпечити проведення діалогу на всіх рівнях влади для ухвалення необхідних рішень.

"Сьогодні є бажання розхитати ситуацію в Україні", - сказав спікер, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Литвин каже, що примирити Ющенка і Тимошенко неможливо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути