пʼятниця, 20 лютого 2009 14:05

Литвин спитає Огризка і за Черномирдіна, і за Зміїний

Литвин спитає Огризка і за Черномирдіна, і за Зміїний
Заяви Міністерства закордонних справ України стосовно російського посла Віктора Черномирдіна призведуть до "нового витка протистояння" між нашою державою та Російською Федерацією.

Таке переконання сьогодні в інтерв"ю журналістам висловив голова Верховної Ради України Володимир Литвин.

За його словами, не потрібно було із слів посла РФ в Україні Черномирдіна "робити вселенську політику і топ-новину, а треба було, можливо, провести відповідні розмови, і це дало б більше результату, ніж ці заяви".

Литвин підкреслив, що на сьогодні відносини між Україною і Росією "вже і так на найнижчій відмітці". На його думку, "треба бути більш спокійними і делікатними, виходити з того, що нам треба мати нормальні прогнозовані стосунки".

При цьому він додав, що цілком очевидним є те, що "ми даємо підстави про нас говорити відповідним тоном і відповідним чином оцінювати".

Також Литвин припустив, що у міністра закордонних справ є "набагато більше роботи, ніж проводити наради за участю заступників міністрів і послів з особливих доручень, як протидіяти голові ВР під час його візитів до Брюсселя і до Данії".

Спікер додав, що 3 березня поставить це запитання міністру закордонних справ Володимиру Огризку під час заслуховування інформації в парламенті щодо рішення Міжнародного суду ООН з приводу острова Зміїний.

За словами Литвина, він не є прихильником зводень політичних рахунків і не відносить себе до тих політиків, котрі за межами України розказують, що "у країні всі погані, а він тільки один добрий".

Литвин підкреслив, що парламент хоче заслухати Огризка щодо рішення Міжнародного суду ООН про розмежування континентального шельфу між україною та Румунією у Чорному морі.

За його словами, "якщо адміністративні кордони не були взяті до уваги (судом), які існували за часів Радянського Союзу, то чи не виникне спокуса в інших країн відповідним чином діяти".

"Я не є прихильником істерики, рівно як і не є прихильником, щоб видавати будь-які результати за перемогу", - додав Литвин.

За його словами, необхідно враховувати, що рішення суду є остаточним, і "треба думати, як жити далі".

Литвин підкреслив, що парламент саме в такому руслі має розглядати дане питання, щоб "це не був момент випускання пару і зведення політичних рахунків", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Литвин спитає Огризка і за Черномирдіна, і за Зміїний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути