середа, 29 травня 2013 10:37

"Лише в хворій голові бувають хворі фантазії" - Москаль про "мобільне" стеження МВС за людьми

"Лише в хворій голові бувають хворі фантазії" - Москаль про "мобільне" стеження МВС за людьми
Фото: dosye.com.ua

Народний депутат від фракції ВО "Батьківщина" Геннадій Москаль вважає, що правоохоронні органі своїм намаганням розширити можливості стеження за користувачами послуг мобільних операторів, штовхають на "порушення конфіденційної таємниці".

Про це політик розповів в коментарі Gazeta.ua.

"Ця ініціатива, як ініціатива по вільному обігу зброї, не знайшла палкої підтримки в Кабінеті міністрів України. Це є грубе порушення конституційних прав громадян", - наголосив він, додавши, що "вони штовхають на порушення конфіденційної таємниці".

Окрім того, відповідаючи на питання, чи може бути виправдане таке бажання, він наголосив: "Воно не може бути виправдане, а також воно не знайде підтримки а парламенті, ані у провладних сил, ані у опозиції".

Також, він наголосив, що така ініціатива "не може бути реалізована". "Лише в хворій голові бувають хворі фантазії. Це є бажання встановити тотальний контроль за носіями зв'язку, але ж навіть в Сомалі такого немає", - резюмував він.

Нагадаємо, у МВС підготували законопроект, яким пропонується розширити можливості стеження за користувачами послуг мобільних операторів. Минулого року відповідний законопроект "регіонала" Володимира Олійника  не був прийнятий парламентом.

А раніше ініціативи МВС неодноразово відхиляли галузеві регулятори, зокрема Нацкомісія, що здійснює держрегулювання в сфері зв'язку й інформатизації. Але цього разу міністерство спробувало провести законопроект без громадського обговорення, направивши його прямо в Держпідприємництво.

Зараз ви читаєте новину «"Лише в хворій голові бувають хворі фантазії" - Москаль про "мобільне" стеження МВС за людьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути