пʼятниця, 24 травня 2013 17:17

Компартія хоче розібратись, на яких правах опозиція "підбила" скандальну БРДМ

Компартія хоче розібратись, на яких правах опозиція "підбила" скандальну БРДМ
Олександр Зубчевський. Фото: dt.ua

Комуністична партія скептично ставиться до створення тимчасової слідчої комісії (ТСК) з розслідування лише одного факту нападу на журналістів під час акцій протесту у Києві 18 травня. Комуністи у ВР хочуть розслідувати й інші інциденти, зокрема, руйнування пам'ятників радянським керівникам та ситуацію навколо псування скандальної бойової розвідувально-диверсійної машини (БРДМ) з "кроликами" на борту.

Про це в ефірі телеканалу ТВі заявив народний депутат від КПУ Олександр Зубчевський.

"Зазначу насамперед, що Комуністична партія доволі скептично ставиться до ТСК. Повноважень, щоби впливати на правоохоронну діяльність, немає. Всі слідчі комісії, які створювали у ВР, ті злочини, для розслідування яких їх створювали, до логічного завершення не доводили", - зазначив парламентарій.

За його словами, Компартія була готова підтримати рішення про створення слідчої комісії, але за умови внесення тих поправок, які подавав лідер КПУ Петро Симоненко: розслідувати події не тільки 18 травня, а й події в Тернополі 9 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада створила ТСК за фактом побиття журналістів

"Також ми наполягали на включенні в постанову про розслідування фактів і злочинних дій із боку депутатів ВР під час руйнування пам'ятників радянським керівникам та інші факти. Наші поправки не було внесено, і навіть не ставились на голосування", - поскаржився Зубчевський, пояснюючи, чому комуністи не віддали жодного голосу за створення ТСК.

Водночас, нардеп заявив, що як член слідчої комісії має намір розібратися з тим, що відбувалося 18 травня у Києві навколо скандальної БРДМ.

"Бо зараз ми отримуємо однобічну інформацію із засобів масової інформації. Однак є й інші кадри, які не поширюють ЗМІ. До прикладу, хто давав право розбивати шибки, приходити на мітинг з ломом, ножами, пробивати колеса? Слідча комісія повинна дати відповіді на всі питання і притягнути до відповідальності всіх", - резюмував Зубчевський.

Зараз ви читаєте новину «Компартія хоче розібратись, на яких правах опозиція "підбила" скандальну БРДМ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

78

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути