пʼятниця, 19 серпня 2011 15:42

Спецтема: 20 років незалежності!

Ліна Костенко: в Європі тепер ми - ізгої

Ліна Костенко: в Європі тепер ми - ізгої

Ліна Костенко переконана, що скасувати військовий парад - це було слушне рішення, адже це "все ж таки міжнародний рівень".

Про це йдеться в її статті в газеті "День", де письменниця описала власний варіант сценарію параду на День Незалежності.

"Тепер навіть президент Росії навряд чи приїхав би. Бо ж як не здавай Україну, все одно братній державі хочеться, щоб її просто не було. І в Європі тепер ми - ізгої, пристойні політики із тутейшими на трибуну не стануть", - пише вона.

Письменниця пропонує, що на параді "окремою колоною мають пройти заслужені люди України, у всьому блиску орденів і медалей, мабуть, похнюпивши голови, бо дехто ж таки совісно працював, а результату не видно, перемололо в пащі системи".

Мають пройти, за словами Костенко, і "рейдери в чорних масках, озброєні ломами й пістолетами; директори шахт із тисячами трун загиблих за ці роки шахтарів; банкіри, угинаючись під вагою грошей ошуканих вкладників". Промчати мають і мажори, давлячи всіх на своєму шляху.

"Насамкінець із космосу спуститься київський мер, обвішаний амортизуючими пакунками з китайською гречкою, приземлиться на сходах мерії і поспіває улюбленому електорату в мікрофон. Це буде художня частина параду", - пише Костенко.

"Депутати-кнопкодави програватимуть віртуозні етюди голосування за відсутніх колег. Депутати-костоломи демонструватимуть мистецтво бойових прийомів. Міністр освіти жонглюватиме підручниками з української історії. Парламентський диригент однією рукою здиригує ораторію "Україна для людей", і нинішній наш прем'єр зіграє соло на газовій трубі", - продовжує поетеса.

На завершення параду, пише Костенко, "Вєрка Сердючка співає свій інваріант державного гімну: "Ще не вмерла Україна, єслі ми гуляєм так!". Чотири президенти на трибуні прикладають руки до серць".

Зараз ви читаєте новину «Ліна Костенко: в Європі тепер ми - ізгої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути