пʼятниця, 19 серпня 2011 14:40

Спецтема: 20 років незалежності!

Ліна Костенко пропонує вивести на парад усіх, хто обкрадав Україну

Ліна Костенко пропонує вивести на парад усіх, хто обкрадав Україну

Парад на День Незалежності все ж таки потрібен, та на ньому мають пройти армія державотворців, щоб народ міг побачити, кого він годував й утримував 20 років.

Таку думку висловила Ліна Костенко у своїй статті в газеті "День".

"Стрункими рядами мають пройти депутати всіх скликань на чолі зі спікерами, помічниками й заступниками, зі всім штатом й апаратом Верховної Ради, тушками й перебіжчиками. Секретаріати й Адміністрації всіх президентів... Усі розлогі гілки влади, на яких рясно повсідалися керівники й управлінці всіх рангів і спеціалізацій. Словом, усе те воїнство, завдяки якому Україна тріумфально здобулася на четверте місце серед найгірших економік світу й за різними показниками доганяє як не Гвінею, то Гондурас", - наголосила письменниця.

Свої "досягнення", на думку Костенко, має продемонструвати і судова гілка влади.

"Високо над собою вони мають пронести портрети Ґонґадзе й Александрова, Чорновола й Гетьмана, усіх убитих і закатованих у відділах міліції, померлих і зниклих за нез'ясованих обставин. Та й самовбитого двома пострілами в голову Кравченка, і Кирпу, і Кушнарьова, чиї загадкові загибелі багато чого б прояснили в чорних кросвордах нашого правосуддя", - пише вона.

Мають пройти і спіймані й не спіймані на гарячому функціонери й корупціонери, "кожен із тавром свого злочину, тримаючи рівняння на президентів своєї країни, які теж стоять на трибуні з вивісками на шиях, — хто що здав за ці 20 років. Хто флот і ядерну зброю, хто промисловість і стратегічні об'єкти, хто помаранчеву революцію, хто взагалі Україну".

А завершувати всю цю "святкову феєрію", за словами Костенко, має "сірий автозак, обклеєний портретами Юлії Тимошенко, який пропихають крізь протестуючий натовп "Беркути" і "Грифони", обліпивши його, як чорною ікрою, своїми касками, кому ламаючи ребра, кого збиваючи з ніг, кого волочачи по асфальту".

Зараз ви читаєте новину «Ліна Костенко пропонує вивести на парад усіх, хто обкрадав Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути