четвер, 24 червня 2021 17:27

Лідери президентського рейтингу - Зеленський і Порошенко, їхні партії відірвались від конкурентів - Центр Разумкова

  Якби найближчим часом відбувалися президентські вибори, найбільше голосів у першому турі отримали б Зеленський та Порошенко. Фото: ІА "Вчасно"
Якби найближчим часом відбувалися президентські вибори, найбільше голосів у першому турі отримали б Зеленський та Порошенко. Фото: ІА "Вчасно"

Лідерами електоральних симпатій залишаються Володимир Зеленський та Петро Порошенко. Партії "Слуга народу" та "Європейська Солідарність" відірвались від конкурентів.

Такі результати опитування Центру Разумкова.

Якби найближчим часом відбувалися вибори до Верховної Ради України, партія "Слуга народу" отримала б 28% голосів тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за яку партію голосуватиме. За партію "Європейська Солідарність" готові віддати свій голос 19% опитаних, за партію "Опозиційна платформа — За життя" —15%, ВО "Батьківщина" — 10,5%, партію "Сила і честь" — 6%.

Інші партії: "Українська стратегія Гройсмана" — 4%, "Громадянська позиція" — 3%, ВО "Свобода" — 3%, Радикальна партія Олега Ляшка — 2,5%, "УДАР Віталія Кличка" — 2%, "Опозиційний блок" — 1%, "Голос" — 1%, "Партія Шарія" — 1%.

Якби найближчим часом відбувалися президентські вибори, найбільше голосів у першому турі отримали б Зеленський та Порошенко.

За Зеленського готові голосувати 32% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме. За Порошенка - 17% опитаних.

За Бойка —13%, за Тимошенко — 10%, за Смешка — 7%, за Гройсмана — 4%, за Гриценка — 3%, за Разумкова — 2%, за Ляшка — і 2%, за Кошулинського — 2%, за Кличка — 1%, за Вілкула — 1%.

У другому турі Зеленський отримав би 60% голосів тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме, Порошенко — 40%. Як відомо, у другому турі президентських виборів у 2019 році Володимира Зеленського підтримали 73,22%, Петра Порошенка – 24,45%.

У випадку виходу до другого туру Зеленського і Бойка за Зеленського проголосували би 76% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме, за Бойка — 24%.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 11 по 16 червня 2021 року методом інтерв'ю "обличчям до обличчя" за місцем проживання респондентів. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Соціологічне опитування проведене в рамках дослідницького проєкту "Україна: 30 років на шляху до Європи", що фінансується Представництвом Фонду Конрада Аденауера в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Лідери президентського рейтингу - Зеленський і Порошенко, їхні партії відірвались від конкурентів - Центр Разумкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути