Ексклюзиви
четвер, 05 травня 2011 15:20

Ленін на завадить патріарху Кирилу в Харкові - Симоненко

Ленін на завадить патріарху Кирилу в Харкові - Симоненко

Пам'ятник Леніну на площі Свободи у Харкові ніскільки не завадить недільному виступу патріарха Російської православної церкви Кирила.

Про це заявив народний депутат і лідер Комуністичної партії Петро Симоненко, коментуючи інформацію про те, що у зв'язку із запланованим виступом патріарха Кирила на площі Свободи у Харкові там намагаються якось сховати пам'ятник Леніну.

"Я вважаю, що це неправильно. Історія є історія. Постать Володимира Ілліча відома всьому світу. З тією політикою, яку запропонував Володимир Ілліч Ленін, дуже багато чого було зроблено в нашій державі, в тому числі і для України", - зазначив Симоненко.

Водночас комуніст наголосив, що хтось навмисно поширює чутки навколо пам'ятника Леніну та виступу Кирила у Харкові, аби спровокувати конфлікт.

"Я не можу стверджувати про те, планують це робити (ховати пам'ятник - ред.) чи не планують, чи це лише плітки. Але у будь-якому випадку постать Леніна ні в якому разі не завадить виступу його Святійшиства Кирила. Я вважаю, що це хтось навмисно намагається розповсюджувати такі плітки для того, щоб не створювати нормальні умови для виступу, а тільки для того, щоб загострювати ситуацію", - вважає Симоненко.

Разом з тим, на його думку, у першу чергу з центральної площі Харкова слід прибрати усі атракціони.

"Їх треба в іншому місці виставити, і тоді площа була б справді для того, щоб там люди відпочивали, щоб вони гордились, що це - центральне місце Харкова", - резюмував нардеп.

Нагадаємо, 7-8 травня в Харкові з візитом перебуватиме патріарх Московський і всієї Русі Кирило. У неділю, 8 травня, на 9.00 на площі Свободи запланована Божественна літургія за участю митрополита Київського і всієї України Володимира та багатьох православних ієрархів з Росії, України та зарубіжжя. Делікатність ситуації в тому, що на площі Свободи стоїть пам'ятник Леніну, який буде по праву руку патріарха.

Зараз ви читаєте новину «Ленін на завадить патріарху Кирилу в Харкові - Симоненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути