четвер, 05 квітня 2012 16:24

Лазаренка можуть допитати в Америці – політолог

Лазаренка можуть допитати в Америці – політолог
Володимир Фесенко: влада намагається дискредитувати Тимошенко перед Заходом. Фото: ukr.obozrevatel.com

Генпрокуратурі України вигідно розслідувати справу про вбивство Євгена Щербаня разом із американськими колегами.

Так Gazeta.ua політолог Володимир Фесенко прокоментував заяву генпрокурора Віктора Пшонки про те, що екс-прем'єра Павла Лазаренка можуть допитати в Україні у жовтні.

"Все залежить від самого Лазаренка, від його повернення в Україну. Він багато разів говорив, що повернеться, і тоді всі все побачать. Поки відбуває термін покарання в США. По завершенню сам визначиться, де і як йому проживати. Зараз Павла Івановича можуть допитати і в Америці, якщо буде його згода. Технічно це можуть вирішити, виходячи із обставин", - зазначив він.

За словами експерта, українські правоохоронні органи можуть домовитися із американцями і виїхати до США для проведення необхідних допитів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турчинов: Син Євгена Щербаня виконує замовлення влади, обвинувачуючи Тимошенко

Фесенко зауважив, що Лазаренко може не свідчити проти себе. "Чи свідчитиме проти Тимошенко, залежить від його позиції та тактики в цій справі. Але тут не все так просто. Наскільки я розумію з натяків від молодшого Щербаня та заступника Пшонки Кузьміна, питання не тільки у свідченнях – у розпорядженні прокуратури є якісь документи. В них може йтися, що існує зв'язок між ЄЕСУ та вбивцями Щербаня. Що там конкретно, і наскільки ці документи є переконливими – інше питання. Прокуратура спробує це використати при пошуку доказів вбивства Щербаня", - наголосив політолог.

Він вважає, що головною метою справи про вбивство Щербаня є дискредитація Тимошенко перед Заходом, аби зробити з неї кримінальну злочинницю, яка має відношення до вбивства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кузьмін розповів іноземним ЗМІ, що Тимошенко заплатила за вбивство Щербаня

Нагадаємо, Генеральна прокуратура поновила розслідування кримінальної справи за фактом вбивства депутата Верховної Ради Євгена Щербаня. Його разом із дружиною був розстріляний в аеропорті Донецька в 1996 році.

Зараз ви читаєте новину «Лазаренка можуть допитати в Америці – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути