середа, 26 червня 2013 18:40

Лавринович не збирається оскаржувати рішення Євросуду у справі Тимошенко

Лавринович не збирається оскаржувати рішення Євросуду у справі Тимошенко
Назар Кульчицький. Фото: radiosvoboda.org

Україна не бачить підстав для оскарження рішення Європейського суду з прав людини, який визнав незаконність арешту екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, однак Міністерству юстиції необхідно узгодити цю позицію з урядом. Про це заявляє урядовий уповноважений у справах ЄСПЛ Назар Кульчицький.

"Щодо подачі апеляції: Міністерство юстиції станом на сьогодні не бачить приводів для оскарження, але, в принципі, ця позиція на даний момент ще вимагає узгодження з Кабінетом міністрів", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Відповідаючи на питання про те, як скоро може бути врегульовано остаточне рішення щодо неподання апеляції, Кульчицький сказав: "Я думаю, узгодження буде найближчим часом".

При цьому він додав, що ця процедура може зайняти близько 2 тижнів.

Нагадаємо, ЄСПЛ 30 квітня встановив порушення трьох пунктів ст. 5 (право на свободу і безпеку), а також ст. 18 (обмеження щодо прав) Конвенції з захисту прав і основних свобод людини у зв'язку з арештом Тимошенко у газовій справі. Разом з тим, ЄСПЛ більшістю голосів встановив, що порушення щодо ст. 3 (заборона на тортури) Конвенції не було. В України є три місяці для подачі апеляції - протягом цього часу рішення ЄСПЛ не рахується набрав законної сили.

Зараз ви читаєте новину «Лавринович не збирається оскаржувати рішення Євросуду у справі Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути