Ексклюзиви
понеділок, 14 червня 2010 15:55

Лавринович хоче заборонити блокам йти на вибори

Лавринович хоче заборонити блокам йти на вибори

Міністр юстиції Олександр Лавринович виступає за заборону виборчим блокам брати участь у виборах рад усіх рівнів. Про це він сказав в інтерв"ю Главкому.

Лавринович відзначив, що діючий дозвіл виборчим блокам брати участь у виборах призводить до того, що створюється занадто велика кількість політичних партій, які входять у блок за місце у виборчому списку або за іншу винагороду в обмін на підтримку висунутого блоком лідера у виборчих кампаніях різних рівнів.

"Найголовніше - зробити непотрібним ринок політичних партій. Сьогодні головний ринок політичних партій виникає від створення загальнонаціональних, регіональних і місцевих блоків. Купується реєстраційне свідоцтво або за місце в списку, або за іншу винагороду з тим, щоб підтримати місцевого, регіонального або загальнонаціонального лідера у виборчих кампаніях, де насправді повинні конкурувати партії та обиратися їх представники", - сказав міністр.

На думку Лавриновича, якщо блоків як суб"єктів виборчого процесу не існуватиме, то партій стане набагато менше, а відповідальності у них стане більше.

При цьому він вважає, що якщо партія не виконує обов"язкові умови її функціонування, потрібно робити кроки щодо припинення її існування.

Міністр також виступає за повернення до змішаної виборчої системи при проведенні виборів до парламенту.

"На мій погляд оптимальним варіантом для наступної виборчої кампанії було б повернення до змішаної виборчої системи, щоб громадяни мали можливість обирати своїх представників до парламенту. Але в той же час, щоб політичні партії мали можливість пропонувати своїх кандидатів як в одномандатних округах для боротьби з іншими кандидатами, так і в пропорційній частині, пропонуючи свої списки і свої передвиборні програми", - сказав він.

Лавринович відзначив, що відповідний законопроект про зміну системи виборів знаходиться на вивченні Президента Віктора Януковича, який після ознайомлення внесе його на розгляд Верховної Ради.

Зараз ви читаєте новину «Лавринович хоче заборонити блокам йти на вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути