пʼятниця, 04 жовтня 2013 13:20

Кузьмін виступав у ролі подразника для Заходу — політолог

Кузьмін виступав у ролі подразника для Заходу — політолог
Фото: gazeta.ua

Призначення Рената Кузьміна заступником Секретаря РНБО є політичним кроком. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Кость Бондаренко.

За словами експерта, Кузьмін виступав у ролі певного подразника для Заходу. "Він взяв на себе велику частину негативу, пов'язаного із Юлією Тимошенко, бо порушував проти неї справу. Зараз, коли Україна намагається зблизитися із Європейським Союзом, постать, яка взяла на себе таку місію, вирішили забрати з посади першого заступника генпрокурора. Більше нічого. Сам Ренат Равелійович із розумінням поставився до такого рішення. Якщо проаналізувати останні його інтерв'ю, там він говорить, що не має особистої застороги щодо Тимошенко, що лише виконував свої професійні обов'язки. Тому зрозуміло, що він був готовий до такого розвитку подій", - зазначив він.

Бондаренко вважає, що колишнього першого заступника генпрокурора не відправили у небуття. "Кузьміна не принесли в жертву. З апаратної точки зору його перемістили у РНБО — таку собі менш публічну сферу. Не думаю, що можна говорити про кар'єрне забуття. Все залежатиме від його активності та якою буде політична кон'юнктура", - пояснив політолог.

Він наголосив, що зміна місця роботи Кузьміна не означає те, що питання про лікування Тимошенко за кордоном вирішено, бо йдеться лише про пошук Україною способів та різних варіантів його вирішення.

Раніше лідер Партії захисників вітчизни Юрій Кармазін повідомив, що перший заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін подав у відставку.

Зараз ви читаєте новину «Кузьмін виступав у ролі подразника для Заходу — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути