пʼятниця, 14 грудня 2012 17:45

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Кузьмін каже, що в усіх порушеннях у справі Тимошенко винен старий кодекс

Кузьмін каже, що в усіх порушеннях у справі Тимошенко винен старий кодекс
Фото: obozrevatel.com

У справі щодо зловживання посадою колишнього прем'єра Юлії Тимошенко, яку засудили до семи років ув'язнення, могли бути порушення  міжнародних норм судочинства, визнав заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін.

Однак він наголосив у коментарі Радіо Свобода, що причиною цього є лише недосконалість старого Кримінально-процесуального кодексу, і аж ніяк не політичне переслідування Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода" обіцяє розібратися з побиттям депутата Колесніченком та Онищенком

"Якщо й були якісь порушення європейського законодавства щодо Юлії Тимошенко, то це є провиною не прокурорів, суддів чи адвокатів. Це спадок радянської кримінально-правової системи і старий, недосконалий Кримінально-процесуальний кодекс. Фірма "Скадден", яка робила аудит (справи Тимошенко на прохання Мін'юсту України), не могла прийти до інших висновків. Я добре знаю цю справу. Якщо вже американські юристи дійшли такого висновку, я можу з ним погодитися", – резюмував Кузьмін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко каже, що розмови про тушок в УДАРі – це провокації

Днями посольство США в Україні повідомило Ренатові Кузьміну про анулювання його постійної візи до Сполучених Штатів. Сам заступник генпрокурора вважає, що це стало наслідком намагань перешкодити йому розслідувати справу вбивства депутата Євгена Щербаня, до якого, на його думку, причетна і Юлія Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Кузьмін каже, що в усіх порушеннях у справі Тимошенко винен старий кодекс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути