Ексклюзиви
понеділок, 12 серпня 2024 19:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Курськ є фіналом для Путіна - Зеленський

Курськ є фіналом для Путіна - Зеленський
Президент України Володимир Зеленський сказав про операцію у Курській області. Фото: Facebook.com/zelenskyy.official

У Курській області триває операція України.

Для Володимира Путіна Курськ є фіналом. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Ми бачимо, як Росія за часів Путіна насправді рухається: 24 роки тому була катастрофа "Курська" - символічний початок його правління; а зараз видно, що є фіналом для нього. І теж Курськ. Катастрофа його війни", - сказав Зеленський.

"Так завжди буває з тими, хто зневажає людей та будь-які правила. Росія принесла війну іншим, тепер це повертається додому. Україна завжди хотіла лише миру, і ми обовʼязково мир забезпечимо", - заявив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна має право бити по території РФ - ЄС прокоментував події у Курській області

Україна контролює близько тисячі квадратних кілометрів у Курській області, повідомив Зеленський.

"Це, зокрема, райони, із яких російська армія завдавала ударів по нашій Сумщині. Станом на сьогодні й від 1 червня це вже майже 2100 обстрілів території Сумської області. Тому наші операції - це суто безпекове питання для України, звільнення прикордоння від російських військових", - заявив президент.

Зеленський подякував українським військовим.

"Я дякую усім нашим солдатам, сержантам та офіцерам за сміливість та за результативність дій. Звичайно, я хочу окремо подякувати кожному нашому підрозділу, який поповнює обмінний фонд для нас, для України. Це принципово для нас - повернути всіх наших людей із російського полону", - сказав глава держави.

Також Зеленський сказав про максимальну роботу з партнерами України щодо отримання далекобійної зброї.

"Нам потрібні відповідні дозволи від партнерів на застосування далекобійної зброї. Це те, що може значно наблизити справедливе завершення цієї війни, а також врятувати тисячі життів українців від російського терору. Цілком справедливо знищувати російських терористів там, де вони є, там, звідки вони завдають своїх ударів. Російські військові аеродроми, російську логістику", - заявив президент.

"Росію потрібно примушувати до миру, якщо вже Путін так хоче й далі воювати", - сказав Зеленський.

Сьогодні президент Володимир Зеленський вперше офіційно заявив про операцію у Курській області. Збройні сили України контролюють там 1000 кв. км, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

12 серпня 2000 року у Баренцовому морі затонув російський підводний човен "Курськ" із 118 членами екіпажу на борту. Перед цим, у травні того ж року Путін отримав посаду президента РФ.

Зараз ви читаєте новину «Курськ є фіналом для Путіна - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути