неділя, 07 лютого 2021 19:23

Кумедне запитання Зеленського, санкції проти каналів Медведчука і справжній ворог росіян: 5 блогів тижня

Кумедне запитання Зеленського, санкції проти каналів Медведчука і справжній ворог росіян: 5 блогів тижня
Єдиним результатом протестів на підтримку Олексія Навального буде розгром опозиції, вважає журналіст Аркадій Бабченко. Малюнок: Дмитро Скаженик

Gazeta.ua пропонує 5 найпопулярніших блогів цього тижня.

1. "Чому ми досі не в НАТО?" - кумедне запитання Зеленського до Байдена. Якби наш президент хоча би трохи розбирався в темі, воно б не прозвучало. Для набуття членства в Альянсі Україні потрібно провести серйозні реформи. І найважливіше — Україна не може приєднатися до НАТО, коли частина території окупована Росією. У Зеленського могли бути до Байдена справді серйозні питання про безпеку нашої держави. Наприклад, щодо надання Вашингтоном Україні статусу основного союзника поза НАТО. Або ж укладення безпекової угоди, вважає журналіст Анатолій Марциновський.

2. Емоційно я в захваті від санкцій проти телеканалів Медведчука. Як прихильник правових рішень - шокований від безграмотності указу. Санкції запроваджуються виключно проти іноземних громадян чи держав. Якщо СБУ завтра покаже нам російський паспорт Козака, то тоді можна сказати, що гідрі голову припекли. Якщо ж у нього нема іноземного паспорта, то це буде черговий факап президента. Проти українських громадян використовують Кримінальний кодекс. Я за дотримання законів, хоча більшість наших співгромадян за торжество справедливості, наголошує громадсько-політичний діяч Борислав Береза.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці мають подорослішати. Свобода слова – це не безмежний потік брехні

3. Найслабшим місцем радянської телевізійної казки про Штірліца є момент, коли Мюллер просить згаданого Штірліца пояснити, звідки взялися відбитки його пальців на знайдених у радянської радистки валізах з радіостанцією. Виглядає так, що есесівський генерал благає радянського шпигуна придумати щось хоч трохи правдоподібне, аби не завершувати серіал. Те ж саме ми маємо і тепер. Сліди "пальців" Зеленського неозброєним оком проглядають у чи не щоденних його поступках Росії. Згадайте хоча би здачу "вагнерівців" чи нещодавнє "зникнення" полковника СБУ. Здавалося, усе зрозуміло – ми добре знаємо ім'я та прізвище "російського радиста", який не відходить від Зеленського, здається, навіть уночі. Але ні – виборці президента вперто не хочуть бачити очевидного, наголошує журналіст Микола Несенюк.

4. Володимир Зеленський затвердив рішення РНБО про запровадження санкцій щодо народного депутата ОПЗЖ Тараса Козака, а також телеканалів "112 Україна", ZIK та NewsOne, які йому належать. Зеленському залишилося зробити ще 10 кроків. Здати Єрмака за "вагнерівців". Здати Татарова Баканову або їх обох. Віддати Венедіктову і весь ОАСК Ситнику. Віддати Портнова і Бужанського патріотам трошки пообніматься. Відправити Медведчука до кума. Винести на референдум питання про заборону ОПЗЖ і заборону на 10 років усім колишнім членам цієї промосковської партії балотуватися у будь-які представницькі органи. Здати Коломойського, Деркача і Кулика Штатам. На всякий випадок і Арестовича теж. Телеканали Медведчука/Козака приєднати філіями до "Суспільного". Привести армію у підвищену боєготовність. Відпустити політв'язнів, міркує політолог Віктор Бобиренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доки Зеленський закриває проросійські канали, Резніков – кримськотатарський

5. Росіянам здається, що в них нова битва. Ні. Війну вони програли у грудні 2011-го. Коли замість наступу й повалення ще не усталеної диктатури зробили крок назад. Єдиним результатом протестів на підтримку Олексія Навального буде розгром опозиції. Її перехід у підпілля, еміграцію чи тюрму. Не хочете в імперську в'язницю — боріться з імперією, а не з коруп­цією в ній. Німців у табори Третього рейха більше не садять не тому, що Рейх став демократичним. А тому, що Рейха немає. Нехай росіяни подумають про це. Сидячи в автозаках, наголошує журналіст Аркадій Бабченко.

Зараз ви читаєте новину «Кумедне запитання Зеленського, санкції проти каналів Медведчука і справжній ворог росіян: 5 блогів тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути