вівторок, 16 серпня 2022 09:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Кулеба про закінчення війни: Є відчуття, що дехто в кулуарах чекає, доки ми завалимося

Кулеба про закінчення війни: Є відчуття, що дехто в кулуарах чекає, доки ми завалимося
Глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба не знає, коли закінчиться війна Росії проти України. Фото: facebook.com/dmytro.kuleba

Глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба не знає, коли закінчиться війна Росії проти України. Він зазначив, що знає лише її результат.

Однак у нього є враження, що деякі союзники в кулуарах чекають, доки українці "заваляться". Думками поділився в інтерв'ю Дмитру Гордону.

"Коли закінчиться війна?" – запитав інтерв'юер.

"Нашою перемогою", – відповів Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Найважче відступати. Видно наскільки великі жертви ми платимо" – Ігор Луценко

На уточнювальне запитання він сказав: "Не знаю. Ніхто в жодному кабінеті світу не може передбачити цю дату".

"У мене немає права встановлювати собі якісь тимчасові рамки. Мене часто в інтерв'ю та спілкуванні міністри закордонних справ запитують: а скільки ви ще протримаєтеся? Я відповідаю всім: у вас неправильна "оптика". Замість того, щоб запитати, а що ще потрібно зробити, щоб перемогти Путіна в найкоротший час, таке відчуття, всі чекаєте, коли ми завалимося, і проблема зникне сама собою", – розповів Кулеба.

Він зазначив, що "вони, звісно, болісно реагують на мої відповіді, але це правда".

"Я не маю права собі встановити якийсь дедлайн. Ми боротимемося стільки, скільки буде потрібно для перемоги нашої країни", – сказав міністр.

На весняних переговорах в Анталії глава міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров був невпевнений у собі. Він постійно повторював пропагандистські тези про "нацизм" в Україні, розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

У кімнаті переговорів, за словами Кулеби, було дев'ять осіб: глави МЗС України, РФ, Туреччини та по два дипломати від кожного. Він сказав Лаврову, що через його чисельні заяви про Україну треба "все забути і відверто поговорити". Тож запитав його, чого "реально хоче" Росія.

Країна-агресорка Росія планує на пів року заморозити війну, щоб стягнути більше військ та озброєння на фронт. У Кремлі очікують, що західні союзники втомляться підтримувати Україну. Про це в інтерв'ю Tagesspiegel Михайло Подоляк заявляв раніше.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба про закінчення війни: Є відчуття, що дехто в кулуарах чекає, доки ми завалимося». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути