пʼятниця, 20 лютого 2009 09:44

Кучма про вибори, економіку та знущання Тимошенко

Кучма про вибори, економіку та знущання Тимошенко

В Україні сьогодні немає лідера, здатного не на словах, а на справі запропонувати програму об"єднання всієї країни, вважає екс-президент України Леонід Кучма.

"Сьогодні немає лідера, здатного не на словах, а на ділі запропонувати програму об"єднання всієї країни, але не окремої частини народу", - сказав Кучма в інтерв"ю дніпропетровській газеті "Наше мiсто".

Криза в Україні може переплутати карти багатьом гравцям

"Хоча, поза сумнівом, жорстка (якщо не сказати жорстока) боротьба розвернеться між Віктором Януковичем і Юлією Тимошенко. Ці два реальні претенденти є видимими. Але розвиток економічної ситуації, криза в Україні можуть переплутати карти багатьом гравцям і до кінця виборчої кампанії розставити зовсім інші акценти", - додав екс-президент.

В той же час Кучма знов висловився за необхідність припинити розмови про дострокові президентські і парламентські вибори.

"А ось після чергової виборчої кампанії глави держави, яка має пройти у суворій відповідності до Конституції, напевно, необхідно буде провести дострокові парламентські вибори", - сказав він, додавши, що на цих виборах "кандидат повинен бути "прив"язаний" і до партії, і до виборчого округу.

"З нинішнім же складом Верховної Ради, яким би не був майбутній президент, нічого у нього не вийде. Адже при розстановці сил 50 на 50 в парламенті процес ухвалення невідкладних законів, украй необхідних країні, буде загальмований. А щоб прибрати бардак з місцевих рад, їх депутатів слід обирати по мажоритарній системі", - сказав Кучма.

Кажучи про свої стосунки з нинішніми керівниками України, Леонід Кучма зазначив: "З Ющенком я жодного разу не зустрічався після того, як він став президентом. Ну а з Тимошенко у нас давня "любов".

Відповідаючи на уточнююче питання, як складаються відносини з Януковичем, екс-президент відповів: "Давати поради і рекомендації можна тим, хто їх хоче почути, а головне - їх зрозуміти".

Кучма також назвав знущанням призначення лідера фракції БЮТ в Київраді Олександра Зінченка на посаду керівника Національного космічного агентства України (НКАУ).

"Це ж знущання з ракетно-космічної галузі!"

"Днями в шістдесятирічному віці відправили на пенсію Юрія Алексєєва, генерального директора Національного космічного агентства України, колишнього генерального директора Південмашу, Героя України. На його місце поставили Олександра Зінченка, людину, далеку від цієї сфери. Це ж знущання з ракетно-космічної галузі! Про яке професійне управління може йти мова? Тільки особиста відданість і політична доцільність", - сказав Кучма.

"При такому підході ми можемо перестати бути країною фундаментальної науки, високих технологій, суперсучасних виробництв", - підкреслив екс-президент.

Кажучи про виробництво в Україні, Кучма сказав, що таких темпів падіння не було в країні "навіть в найважчі роки, на початку 90-х". "Щось подібне трапилося хіба що у військовому 1941-му", - додав він.

Кучма також назвав нереальним державний бюджет цього року. Але уряд не бажає його переглядати, тому що "дуже вже не хочеться засмучувати виборців".

"Стабілізаційний фонд задекларували, але він порожній. Немає ні джерел, ні механізмів його наповнення, окрім зовнішніх запозичень", - відзначив екс-президент.

За матеріалами: Інтерфакс.
Зараз ви читаєте новину «Кучма про вибори, економіку та знущання Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути