четвер, 26 січня 2012 12:20

КС дозволив Кабміну вирішувати судові суперечки з "чорнобильцями"

КС дозволив Кабміну вирішувати судові суперечки з "чорнобильцями"

Конституційний Суд визначив, що суди при розгляді суперечок про соціальний захист громадян можуть застосовувати нормативно-правові акти Кабінету Міністрів, видані в рамках його компетенції на підставі Бюджетного кодексу та закону "Про державний бюджет" на відповідний рік.

Про це йдеться в рішенні КС, оприлюдненому на засіданні суду, повідомляють "Українські новини".

"Суди під час вирішення суперечок щодо соціального захисту громадян керуються зокрема принципом законності. Цей принцип передбачає застосування судами законів України, а також нормативно-правових актів відповідних органів державної влади, виданих на підставі, в межах повноважень та способів, що передбачені Конституцією та законами України, у тому числі нормативно-правових актів Кабінету Міністрів України, виданих у рамках його компетенції на підставі виконання Бюджетного кодексу України, закону про державний бюджет України на відповідний рік та інших законів України", - йдеться в рішенні суду, прийнятому за поданням правління Пенсійного фонду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорнобильці Львова вийшли на протест: їм не сподобався розподіл пенсій

Також КС визначив, що до повноважень Кабміну входить регулювання порядку і розміру соціальних виплат та допомоги, що фінансуються за рахунок держбюджету відповідно до Конституції та законів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Афганці про бюджет: влада розпочала війну проти власного народу

Нагадаємо, 27 грудня КС оприлюднив рішення, яким визнав відповідними Конституції положення закону "Про Держбюджет на 2011 рік", згідно з якими Кабміну було надано право визначати порядок і розміри соціальних виплат особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, дітям війни та особам, звільненим з військової служби,

Зараз ви читаєте новину «КС дозволив Кабміну вирішувати судові суперечки з "чорнобильцями"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути