середа, 11 січня 2012 14:21

Чорнобильці Львова вийшли на протест: їм не сподобався розподіл пенсій

Чорнобильці Львова вийшли на протест: їм не сподобався розподіл пенсій

Близько 30 представників чорнобильських організацій Львівської області пікетували в середу будівлю Львівської обласної держадміністрації.

Вони вимагають від держави виплат за судовими рішеннями і дотримання чинного законодавства щодо "чорнобильців".

Учасники пікету тримали в руках плакати: "Ні змін чорнобильського закону!", "Дітям Чорнобиля та евакуйованим - захист згідно з "чорнобильським" законом!".

Голова фонду "Діти Чорнобиля Львівщини" Валентина Буренок заявила журналістам, що учасники пікету вимагають, аби держава не розділяла "чорнобильців" на групи, а захищала їх відповідно до взятих на себе міжнародних обов'язків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові готуються до протестів за права чорнобильців та підприємців

"Не треба нас розділяти, ми всі постраждали однаково і вимагаємо, щоб нам виплачували пенсії так, як це передбачає закон. Коли приймався закон про статус потерпілих від наслідків аварії на ЧАЕС, держава на міжнародному рівні взяла на себе зобов'язання довічно надавати соціальний захист всім постраждалим. Зараз ця норма просто ігнорується, і держава розподіляє - тому дам, а цьому не дам", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Львів — Прип'ять, ми ще живі" - У Львові виступили проти "хамської влади"

"Навіть серед ліквідаторів перерахунок провели по-різному, пенсії перерахували як попало. Суми різні - від 900 до 4000, але таких, у кого пенсія більше - дуже мало. Ми вимагаємо, щоб у всіх пенсія була однакова. А те, про що говорив Азаров, нібито пенсії "чорнобильцям" різко збільшать - це брехня", - додала Буренок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорнобильці з "бютівцями" вимагають відставки Януковича та розпуску ВР

Голова фонду "Діти Чорнобиля Львівщини" висловила сумнів прозорістю розподілу 400 тис грн, виділених наприкінці минулого року "чорнобильцям" з бюджету Львівської області. За її словами, допомогу отримали 14 дорослих і 18 дітей, але "в мізерному розмірі".

Зараз ви читаєте новину «Чорнобильці Львова вийшли на протест: їм не сподобався розподіл пенсій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути