вівторок, 10 січня 2012 13:09

У Львові готуються до протестів за права чорнобильців та підприємців

У Львові готуються до протестів за права чорнобильців та підприємців

У середу, 11 січня, біля будівлі Львівської облдержадміністрації місцеві чорнобильці та підприємці проведуть попереджувальну акцію протесту у зв'язку з тим, що влада не виконала їхні вимоги.

Про це повідомив співголова руху "Вперед!" Руслан Секела в коментарі ГолосUA.

За його словами, влада не виконала жодної вимоги з тих, які висували чорнобильці. Зокрема, це стосується нарахувань пенсійних виплат, які тепер буде регулювати уряд у "ручному" режимі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львів'яни закликали українців "не бути скотами"

"Усі пенсії і соціальні виплати, які мають отримувати чорнобильці згідно з чинним законодавством, фактично скасовані в Держбюджеті-2012. Вони передані уряду в "ручний" режим і уряд буде виплачувати ці виплати при наявності грошей. Таким чином, законодавство України та рішення судів залишилися фактично проігнорованими", - сказав Секела.

Він повідомив, що влада розколола чорнобильців, піднявши пенсії тільки ліквідаторам, в той час як іншим категоріям чорнобильців такі виплати не підняли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Львів — Прип'ять, ми ще живі" - У Львові виступили проти "хамської влади"

Що стосується підприємців, то вони виходять на протести через те, що зараз влада фактично змусила всіх переходити на єдиний податок, чим фактично почала знищення діяльності більше двох мільйонів підприємців по всій Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львів'яни пікетували Азарова під облдержадміністрацією

Друга причина підприємницьких протестів - це внесення на розгляд парламенту законопроекту "Про внутрішню торгівлю". За словами Секела, цей закон, серед іншого, вимагає від підприємців первинні документи на продукцію, чим перетворює їх у контрабандистів.

Зараз ви читаєте новину «У Львові готуються до протестів за права чорнобильців та підприємців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути