середа, 25 січня 2012 12:50

У Харкові розпочався антивладний бунт чорнобильців

У Харкові розпочався антивладний бунт чорнобильців

Близько сотні чорнобильців вийшли на пікет на площу Свободи в центрі Харкова в середу з вимогою виконувати положення закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".

"Ми будемо виходити сюди щодня, крім вихідних, незважаючи на морози. Ми будемо виходити до тих пір, поки влада не повернеться в правове поле і не почне виконувати рішення судів", - заявив один з організаторів акції Валерій Бєляков.

За його словами, чорнобильці вимагають припинити політичні репресії щодо себе з використанням прокуратури, міліції та фінансової інспекції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківські чорнобильці поскаржились послу Франції: влада хоче їх посадити

"Фінансова інспекція не має права перевіряти медичні картки чорнобильців, але вони залазять в медичну таємницю і проводять перевірки. Ми вимагаємо звільнити заступника губернатора Ігоря Шурму, який негласно керує репресіями проти чорнобильців", - зазначив Бєляков.

У резолюції, яку прийняли учасники акції, крім перерахованих вимог містяться також вимоги не змінювати нині чинне "Положення про систему експертизи щодо встановлення причинного зв'язку захворювань, інвалідності і смерті з дією іонізуючого випромінення та інших шкідливих чинників унаслідок аварії на Чорнобильській АЕС", а також припинити перевірки медичної документації працівниками фінансової інспекції.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові розпочався антивладний бунт чорнобильців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути