четвер, 07 серпня 2008 18:30

Кримські комуністи зняли український прапор в Артеку і повісили радянський

Кримські комуністи встановили на стелі Міжнародного дитячого центру "Артек" (Велика Ялта) нові радянські ордени замість демонтованих.

Як повідомили у прес-службі Кримського республіканського комітету Компартії України, нові ордени Дружби народів і Трудового Червоного Прапора виготовлені з металу, за спецзамовленням.

За даними прес-служби, "десант" комуністів, комсомольців, піонерів висадився біля в`їзду в "Артек" сьогодні ще до світанку. Комуністи під гімн Радянського Союзу підняли на флагштоку біля стели "Артека" червоний прапор, а поблизу стели встановили наметове містечко. Його учасники нестимуть цілодобове чергування з охорони радянських орденів.

Лідер комуністів Криму, народний депутат України Леонід Грач закликав кримчан підключатися до акції із захисту історії, "вливаючись в ряди учасників "артеківської оборони". "Артеківська акція - це відповідь персонально Ющенку і його дружині на їхнє топтання по радянській історії", - заявив Грач.

Зі свого боку, керівник інформаційної служби МДЦ "Артек" Олена Мєх назвала сьогоднішню акцію комуністів піаром. "Ці гроші, які вони витратили на свою піар-акцію, краще б витратили на дітей з потерпілих областей Західної України, які зараз відпочивають в "Артеку", купивши їм фрукти, цукерки", - сказала Мєх.

Вона також повідомила, що ордени "Артека", які були демонтовані з головної стели, зараз "розміщені на почесному місці" - на стелі всередині "Артека" і в музеї історії "Артека".

"Знімати державний прапор із стели державного підприємства України і вішати туди прапор країни, якої не існує, або прапор своєї партії – це не укладається в людські рамки", - сказала керівник інформаційної служби "Артека" про акцію комуністів.

Мєх, кажучи про дії "Артека" у зв`язку з установкою радянських орденів, зазначила, що вони будуть в рамках закону. "Ми все робитимемо в рамках закону, над цією ситуацією зараз працюють артеківські юристи", - зазначила керівник інформаційної служби "Артека".

Ордени Червоного прапора і Дружба народів були демонтовані зі стели "Артека" минулого року. Кримські комуністи висловили обурення з цього приводу і провели ряд протестних акцій. Державне підприємство МДЦ "Артек" зажадало від Кримської організації КПУ припинити втручання в його внутрішні справи, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Кримські комуністи зняли український прапор в Артеку і повісили радянський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути