Ексклюзиви
пʼятниця, 12 серпня 2011 09:32

Кремль все таки ввів санкції проти Лівії

Кремль все таки ввів санкції проти Лівії

Президент Росії Дмитро Медведєв 12 серпня підписав указ, що вводить санкції проти Лівії, повідомляє прес-служба Кремля. Заходи спрямовані на виконання резолюції Радбезу ООН, прийнятої в березні.

Глава держави заборонив польоти над Росією лівійських літаків, а також літаків, що прямують до Лівії, за винятком гуманітарних повітряних суден або літаків, які здійснюють аварійну посадку. Крім того, російські військові кораблі отримали право оглядати судна, які йдуть до Лівії або з Лівії.

Також указ забороняє в'їзд на територію РФ деяких осіб та операції з грошовими рахунками та фінансовими активами лівійського лідера Муаммара Каддафі і його найближчого оточення.

Резолюція 1973 була прийнята Радою безпеки ООН 17 березня 2011 року. Цією резолюцією було введено бесполетний режим в повітряному просторі Лівії. Крім того, країни Заходу отримали право на силові заходи щодо захисту мирного населення Лівії, за винятком наземного вторгнення.

Як Медведєв, так і російські дипломати неодноразово говорили про те, що участь РФ в цій операції виключена. В інтерв'ю в червні президент Росії назвав резолюцію "папірцем, якою прикривається безглузда військова операція".

Зараз ви читаєте новину «Кремль все таки ввів санкції проти Лівії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути