Ексклюзиви
вівторок, 09 серпня 2011 10:59

Уряд Лівії в повному складі пішов у відставку

Уряд Лівії в повному складі пішов у відставку

Глава Національної перехідної ради Лівії Мустафа Абд-аль-Джаліль відправив у відставку кабінет виконавчої влади в повному складі.

Прем'єр-міністру Ради Махмуду Джабрілю доручено набрати новий кабінет міністрів. За словами одного з високопоставлених чиновників НПР, цілком ймовірно, що декого з міністрів буде заново призначено на їхні пости.

Останнім часом керівництво лівійських повстанців зіткнулося з політичною кризою, викликаною вбивством командувача збройних сил лівійської опозиції Фаттаха Юніса, який за кілька годин до своєї смерті був арештований за підозрами у підтримці контактів з режимом Муаммара Каддафі. Ця подія, зокрема, значно погіршила відносини НПР з упливовими племінними групами, що підтримували Юніса.

Національна перехідна рада Лівії була сформована на початку березня на територіях, непідконтрольних офіційному Тріполі. До цього органу влади увійшли як цивільні, так і військові лідери, що перейшли на бік повстанців. Керує нею колишній міністр юстиції Лівії Мустафа Абд-аль-Джаліль.

5 березня 2011 р. цей орган проголосив себе єдино легітимним на лівійській території. Таким його визнали США, Франція, Італія, Іспанія, Німеччина, Канада, Австрія, країни Бенілюксу, ОАЕ, Туреччина. В тій чи іншій формі підтримку Раді висловили Катар, Сенегал, Мальдівська Республіка, Великобританія, Гамбія, Мальта, Сенегал, Йорданія.

Як повідомлялося, Національна перехідна рада Лівії за допомогою уряду Великобританії та інших західних країн підготувала план повоєнного устрою країни.

Зараз ви читаєте новину «Уряд Лівії в повному складі пішов у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути