субота, 30 квітня 2011 19:00

Спецтема: Війна у Лівії

Каддафі закликав лівійців воювати з Італією

Каддафі закликав лівійців воювати з Італією

Лівія знаходиться у стані війни з Італією. Про це заявив сьогодні лівійський лідер Муаммар Каддафі, виступаючи по державному телебаченню Лівії.

"Війни хоче лівійський народ і я не можу перешкоджати. Ми вже в стані війни з Італією, оскільки італійці вбивають наших дітей в 2011 році як в 1911. Тому я не можу заборонити лівійцям захищати їхнє життя і землю і перенести військові дії на територію супротивника" , - сказав Каддафі, звинувативши Італію в "новому колоніалізмі".

"Мій друг Сільвіо Берлусконі вчинив злочин, вирішивши брати участь у бомбардуваннях Лівії", - додав полковник.

"Ми хотіли привернути ту ненависну сторінку в історії наших відносин. Але замість радості і святкувань з приводу закінчення цього періоду (колоніалізму), сьогодні ми стоїмо перед новою колонізацією з боку Італії", - сказав Каддафі.

Італії вдалося закрити історію 30-річної колонізації Лівії після укладення майже 3 роки тому "Договору про дружбу", який підписали Каддафі та прем'єр-міністр Сильвіо Берлусконі. Цей документ передбачав великі італійські інвестиції до Лівії в якості "компенсації", а також допуск італійських компаній в лівійський видобувний сектор. В даний час дія договору офіційно припинено.

Рим підтримав і фактично визнав Перехідну національну рада (ПНС) Лівії і бере участь в операції міжнародної коаліції в Лівії.

Зараз ви читаєте новину «Каддафі закликав лівійців воювати з Італією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

63

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути