пʼятниця, 24 лютого 2012 13:56

"Країну заполоняє Партія кондомів" - у Києві роздавали цікаві презервативи
20

Фото: Фото: Наталія Чубенко

Сьогодні об 11.00 на Майдані Незалежності у Києві проходила акція, на якій організатори "Коаліція учасників помаранчевої революції" та "Чорний комітет" намагались роздати презервативи. Стверджують, що оформили всі дозвільні документи на роздачу запобіжних засобів. Проте міліціонери без пояснень вилучили всі коробки.

"Тут хотіли роздати півтори тисячі, пропагуємо здоровий спосіб життя. Коли вчора в інтернеті розповів про акцію, було десятки тисяч замовлень, дуже просили жителі Донецька. Акції будуть продовжуватись", - розповів лідер КУПРу Сергій Мельниченко.

О 10.45 співробітники міліції в штатському силоміць забрали чотири коробки, де було близько сотні упаковок.

"Ми якраз сиділи в "МакДональдсі". Вони не показали посвідчень та нічого не пояснили. Тоді я попросила у працівників фаст-фуду відео, там все знімається на камеру. Тут же з'явились міліціонери у формі та говорили про щось з адміністрацією закладу. Чекаємо, зараз мають підвезти ще", - сказала одна з організаторів акції Ярослава Пугачова.

Об 11.20 до вул. Хрещатик активісти привезли півтораметровий макет рожевого презервативу із зображення чоловіка, схожого на президента Віктора Януковича. Миттєво працівники міліції забрали його та віднесли у патрульну машину. Коробки з презервативами, які мали роздавати, схопили троє молодих чоловіків у штатському. Вони підбігли до будинку Головпоштапму, ще три десятки молодиків нікого до них не підпускали. Видно було, що всю продукцію з ящиків вони розпихують під одежу. Потім до міліціонерів під'їхала патрульна машина, ящики передали туди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі столиці міліція забирала презервативи із зображенням, схожим на Януковича

"Міліція з гандоном! Міліція з гандоном!" - скандували учасники акції.

Автор ідеї Богдан Тицький пояснив, що спочатку міліціонери забирали футболки, зараз презервативи.

"Певно, їм немає у що вбиратись та чим користуватись. Якби попросили, ми б їм і так дали. Людина на упаковці ні на кого не схожа. Ми її вигадали", - наголосив він.

За п'ять хвилин його схопили кремезні чоловіки у чорних шкірянках. Він відбивався, впав на вулиці, чіплявся за ноги міліціонерів та кричав "відпустіть". Його намагався звільнити депутат Київради Олександр Бригинець, але люди у штатському його відштовхували. Затримали також Ярославу Пугачову.

"Тут щойно викрали людину. А ви стоїте і нічого не робите. Це злочин", - звернулись до одного з правоохоронців учасники акції.

Але він мовчав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліція затримала п'ятьох учасників акції "Покращення життя вже сьогодні"

Близько 12.00 навпроти Головпоштамту з'явився "автозак". Туди запхали Сергія Мельниченка та ще одного учасника акції.

"Їх відвезли в міліцію. Хочемо з'ясувати - за що, ми нічого не порушували", - розповів представник організаторів на ім'я Мар'ян.

В прес-службі столичної міліції пояснили, що організатори акції не мали жодних дозвільних документів.

"Затримано чотирьох осіб. Доправили у відділення міліції на Прорізній. На них складені адмінпротоколи по статті 185/1. Це порушення порядку організацій і проведення зборів, мітингів, вуличних походів та демонстрацій. Не мали вони документів, не мали", - запевнив речник столичної міліції Ігор Михалко.

Зараз ви читаєте новину «"Країну заполоняє Партія кондомів" - у Києві роздавали цікаві презервативи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

119

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути